Denna artikel är äldre än sex månader och kanske inte längre aktuell.

Publicerad

Dags för årets skräpplockardagar "Vi Håller Rent"

Nu är det dags att anmäla sig till årets skräpplockardagar – Vi Håller Rent – som går av stapeln under vecka 21. Organisationen Håll Sverige Rent står bakom den årliga kampanjen som också är Sveriges största manifestation mot nedskräpning och för ett skräpfritt Sverige. Alla är välkomna att delta utifrån sina förutsättningar, och i vår kommun hjälper Miva alla förskolor och skolor att dra sitt strå till stacken.

För även om alla är välkomna att engagera sig under skräpplockardagarna, så är det just barn och elever som är de flitigaste deltagarna. Miva ska vara ett föredöme med en hållbar utveckling i fokus och därför vill vi hjälpa de barn och ungdomar tar ansvar för vår gemensamma miljö.

Miva lämnar och hämtar säckar

Håll Sverige Rent erbjuder gratis sopsäckar till alla som anmäler sig före den 24 april på kampanjsidan www.hsr.se/2016. Förutom sopsäckar får de mindre barnen även soppåsar och klistermärken. Materialet distribueras av Miva under vecka 20.

I första hand ska de skolor som deltar lämna de fyllda säckarna tillsammans med sina vanliga hushållssopor, men om man varit flitiga och säckarna inte får plats erbjuder Miva hämtning. Detta under förutsättning att skolan anmält sitt deltagande på kampanjsidan www.hsr.se/2016 innan den 24 april.

Skräpplockardagarna varar under hela våren eftersom snön försvinner olika fort i olika delar av Sverige. I Örnsköldsvik pågår skräpplockningen extra intensivt under vecka 21, och det är också utifrån det Miva levererar och hämtar sopsäckar.

Skräpplock skapar engagemang

Skräpplockardagar har arrangerats i flera decennier och det är inte bara för att tillfälligt göra miljön lite renare, utan för att skapa förståelse och engagemang. Genom att se skräpet och effekten av även de små skräpföremålen så skapas engagemang. Många som plockar skräp visar samtidigt omvärld och beslutsfattare att nedskräpningen är en viktig fråga.

Läs mer om skräpplockardagarna

För mer information

Magnus Vestman, arbetsledare, Miva
magnus.vestman@miva.se, 0660-330 357

Julia Lundgren, Må återvinningscentral, Miva
julia.lundgren@miva.se, 0660-330 360

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Måndag-fredag 9.00-15.00, lunch 11.30-12.30
Följ Miva på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Driftinformation