Denna artikel är äldre än sex månader och kanske inte längre aktuell.

Publicerad 2014-09-03

Briggen Tre Kronor kommer tillbaka

Den 20-23 september angör briggen Tre Kronor för andra året i rad inre hamnen i Örnsköldsvik. Med sig har hon en utställning kring miljösituationen i Östersjön. Även i år kan man träffa Miva i hamnområdet intill briggen.

Hur tar du hand om vattnet?

I vårt land är det inte mängden vatten vi använder som är ett problem. Tvärtom finns ett överflöd av vatten. Problemet är istället vad som hamnar i vattnet och därefter i kretsloppet som påverkar miljön och kvaliteten på vattnet som våra barn och barnbarn ska dricka i framtiden. Kom och besök Mivas monter och lär dig mer om hur du kan ta hand om vårt vatten. Dessutom ska vi se till att ha lite roligt med vattnet också. Vi finns i anslutning till briggen Tre Kronor i Inre hamnen i Örnsköldsvik.

Miva finns på plats

Lördag 20 september kl 10-16
Söndag 21 september kl 12-16
Måndag 22 september kl 8.30-14
Tisdag 24 september kl 8.30-14

Briggen Tre Kronor af Stockholm

I egenskap av ekokommun anordnar även Örnsköldsvik en havsmiljökonferens under briggens besök. Konferensen äger rum 22-23 september från lunch till lunch och har temat kemikalier och läkemedel i våra vatten. Sista anmälningsdag är 19 september och deltagandet kostar 1 500 kronor exkl moms.
Läs mer om havsmiljökonferensen i Örnsköldsviklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fakta: Briggen Tre Kronor

Tre Kronor af Stockholm, tidigare benämnd Stockholmsbriggen, är en brigg, sjösatt 2005 och byggd efter gammal förlaga. Briggen Tre Kronor har en fast kajplats utanför Kolskjulet på Kastellholmen i Stockholm.

Briggen började byggas 1997 på Skeppsholmen i Stockholm. Skrovet är byggt i ek med ett däck av sibirisk lärk, master och rår av furu eller lärk. De 16 seglen har en sammanlagd yta på 735 kvadratmeter. Fartyget döptes av kronprinsessan Victoria till Tre Kronor af Stockholm och sjösattes 27 augusti 2005.

Briggen Tre Kronor af Stockholm ligger i Örnsköldsviks gästhamn för besök 20-23 september. Under briggens besök finns också en utställning kring miljögifter i Östersjön ”Östersjön – Vem bryr sig….” på plats. Utställningen är skapad av Initiativet Hållbara Hav i samarbete med Stockholms universitet. Initiativet har nominerats till Nordiska Rådets Natur- och Miljöpris 2013.
Läs mer om briggen Tre Kronorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fakta: Initiativet Hållbara hav

Briggen Tre Kronor är, med stöd av Kronprinsessan Viktoria, initiativtagare till Initiativet Hållbara Hav. Arbetet sker i nära samarbete med forskare, politiker, näringsliv och miljöorganisationer för att få till stånd en hållbar utveckling för Östersjön.
Läs mer om Initiativet Hållbara havlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Måndag-fredag 9.00-15.00, lunch 11.30-12.30
Följ Miva på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Driftinformation