Denna artikel är äldre än sex månader och kanske inte längre aktuell.

Publicerad 2020-08-17

Besöksrekord på våra återvinningscentraler

Vår och sommar är i vanliga fall högsäsong på våra återvinningscentraler men i år har vi också haft besöksrekord. Sedan besöksräkningen startade på Må återvinningscentral 2010 har det aldrig varit fler fordon under månaderna april till och med juli.

- Det märks att många Örnsköldsviksbor varit hemmavid och haft bygg- eller rivningsprojekt under sommaren. Vi har haft många besökare på våra återvinningscentraler, både på Må och de mindre centralerna. På Må har vi slagit besöksrekord med 70 000 fordon och även på de nyare återvinningscentralerna i Bjästa, Bredbyn, Björna och Husum kan vi se att antalet fordon ökat med nästan 10 procent jämfört med motsvarande period 2019. Största ökningen har vi sett i Husum, säger Åsa Möller, avdelningschef Avfall och återvinnig.

Impregnerat trä står för största ökningen
Det har också kommit in större mängder avfall till återvinningscentralerna och den största ökningen står impregnerat trä för, som har ökat med 34 procent jämfört med 2019.

- Det är nog många altaner som byggts om i sommar, med tanke på det avfall som vi får in, säger Åsa Möller. Byggavfall står generellt för en stor del av vår miljöpåverkan och vi tittar på lösningar för att kunna erbjuda en tjänst där virke också kan återbrukas.

Håll fortsatt avstånd
För att minska risken för smittspridning har personalen ofta fått sätta tillfälligt stopp vid infarten till Må för att begränsa antalet besökare inne på anläggningen. Vi hoppas att kunderna har överseende med det och fortsätter att hålla avstånd. Skärmar har också satts upp vid mottagningen av farligt avfall så att kund och personal kan mötas på ett säkert sätt.

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Måndag-fredag 9.00-15.00, lunch 11.30-12.30
Följ Miva på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Driftinformation