Denna artikel är äldre än sex månader och kanske inte längre aktuell.

Publicerad

Återvinningsstationen på Må har nya containrar

Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI, ansvarar för och sköter insamlingssystemet med återvinningsstationer runt om i landet. Så även återvinningsstationen på Må där allmänheten kan lämna sina förbrukade hushållsförpackningar och tidningar. Nyligen har FTI bytt ut ett antal containrarna på Må, vilket orsakat en del funderingar från våra kunder.

Containrarna för pappers-, metall- respektive plastförpackningar på Må har tidigare varit av en annan modell med större öppning än de som finns på 30-talet övriga återvinningsstationer runt om i kommunen. Nu har de bytts ut och är av samma typ som på övriga återvinningsstationer. Bytet har genomförts i samband med att FTI anlitat en ny entreprenör som sköter tömningen av containrarna.

För dig som kund innebär bytet att det inte längre är möjligt att lämna kartonger som inte är ihopvikta eller hela säckar med exempelvis plastförpackningar.

- Med de nya containrarna får vi ett renare avfall, men framförallt uppfyller vi Boverkets regler som säger att containrar ska vara utformade så att inte barn kan krypa in i dem, säger Lars Hafvenström, regionchef på FTI.

Anpassa din förvaring

En tips till alla som brukar lämna sitt förpackningsmaterial på återvinningsstationen på Må är att anpassa sin förvaring i hemmet. Samla hushållsförpackningar av papper, plast och metall i mindre volymer och vik ihop kartonger så att de lätt kan kastas i de nya containrarna.

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Måndag-fredag 9.00-15.00, lunch 11.30-12.30
Följ Miva på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Driftinformation

Härligt! Just nu har vi inga driftstörningar.