Denna artikel är äldre än sex månader och kanske inte längre aktuell.

Publicerad

76 ton felspolningar

19 november är FN:s internationella världstoalettdag som är instiftad för att uppmärksamma sanitetsfrågor runt om i världen. Här i Sverige har vi både toaletter och rent vatten, men vi måste bli bättre på att ta hand om det vi har. Och om man följer tumregeln är det inte så svårt – bara kiss, bajs och toalettpapper får spolas ner i toaletten. Se vår nya film hur det blir lätt att spola rätt.

Tyvärr spolar vi ner kolosalt mycket skräp som aldrig borde hamnat i avloppet. Bara i Örnsköldsviks kommun rör det sig om hela 76 ton per år. Det kallar vi att fulspola. En av de vanligaste fulspolningarna är våtservetter. Våtstarka papper som hushållspapper och våtservetter hör hemma i papperskorgen eftersom de stör reningsprocessen och fastnar i både ledningsnät och pumpar. Där kan de orsaka dyra och besvärliga stopp. Våtservetter är faktiskt så starka att de kan tvinnas till långa rep i
avloppsledningarna.

Fira Världstoalettdagen med oss!

På tisdag den 19 november uppmärksammar vi Världstoalettdagen
på Stora Torget i Örnsköldsvik mellan kl 11–13. Kom förbi och
bättra på ditt avloppsvett och låt oss ge dig en skitbra present
som påminnelse om vad som hör hemma i avloppet. Iklädda toalettdräkter delar vi nämligen ut toalettrullar till alla vi möter. Vi ses på stan!

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Måndag-fredag 9.00-15.00, lunch 11.30-12.30
Följ Miva på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Driftinformation

Härligt! Just nu har vi inga driftstörningar.