Denna artikel är äldre än sex månader och kanske inte längre aktuell.

Publicerad

2 400 får fjärravläst vattenmätare i år

Fjärravläst vattenmätare

I år kommer vi att byta till fjärravlästa vattenmätare hos cirka 2 400 kunder. Dessa kunder behöver inte längre läsa av sin vattenmätare och de faktureras för sin faktiska förbrukning.

I god tid innan får kunden information om vad bytet innebär och vad man som fastighetsägare behöver göra. Men den som vill kan förbereda sig redan nu genom att se till att den egna mätarplatsen är godkänd. Läs mer om den nya vattenmätaren och om vilka krav vi ställer på mätarplatsen.

Fram till idag har 2 200 fjärravlästa vattenmätare installerats hos våra kunder vilket innebär att efter årets slut kommer en tredjedel av alla vattenmätare i kommunen att vara utbytta. Senast 2024 ska alla kunder fått en fjärravläst mätare.

Följ förbrukningen via Mina sidor

Planen är att under 2020 ska alla kunder som har en fjärravläst mätare kunna följa sin förbrukning per dag via Mina sidorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Men eftersom det ännu inte finns infrastruktur på plats i hela kommunen för insamling av mätvärden per dygn kan några kunder som har fått en fjärravläst vattenmätare för tillfället enbart följa sin förbrukning per månad.

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Måndag-fredag 9.00-15.00, lunch 11.30-12.30
Följ Miva på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Driftinformation

Härligt! Just nu har vi inga driftstörningar.

Vanliga frågor

Hur ser jag om den nya fjärravlästa vattenmätaren signalerar för avvikelser?
Läs svaret här