10-årig samhällsnytta firas med kunderna

Den 1 januari såg Miva dagens ljus. Det nya bolaget tog då över va- och renhållningsverksamheten från dåvarande Tekniska kontoret. Mycket har hänt sedan dess och Miva har varit föremål för både ris och ros. Med 87 procent nöjda kunder och en verksamhet som ständigt utvecklas är det nu dags för stort födelsedagskalas på Stora Torget i Örnsköldsvik.

Mivo finns såklart på plats och får även sällskap av kompisarna Nyckelpigan, Sigge och Örnie.

Pressklippen från Mivas 10-åriga historia är många och det är inte så konstigt. Mycket har hänt under åren. Utvecklingen av Må återvinningscentral och alla nya återvinningscentraler på serviceorterna är uppenbara förändringar. Lika viktiga om än inte lika synliga är arbetet med att byta ut de sämsta delarna i vårt vattennät. Ett jobb som inneburit ett minskat utläckage med cirka 7 miljoner badkar per år, vilket motsvarar cirka 1 000 liter per meter ledning.

– Miva arbetar med en ständig utveckling för att vardagen ska fungera för alla vi som bor i kommunen. Det är vårt sätt att bidra till en attraktiv plats att bo och leva på. De samhällsfunktioner vi ansvarar för innebär dessutom ett häftigt jobb att utveckla morgondagens samhälle, säger Mivas vd Gerth Mattebo. Jag är glad och tacksam för våra fantastiska medarbetare eftersom det finns mycket att göra för att även våra barn och barnbarn ska kunna njuta av ett rent dricksvatten och ren miljö.

På lördag den 25 maj bjuder Miva in allmänheten till födelsedagskalas på Stora Torget i Örnsköldsvik. Det blir också ett i raden av kundevenemang under åren som gått.

– Redan när Miva bildades insåg vi vikten att kommunicera med kunderna. Vi vill vara tillgängliga för våra kunder, och det innebär också att finnas där kunderna finns. Inte minst i tider med utveckling och förändring är det viktigt att möta kundernas funderingar i olika sammanhang, säger Gerth.

Förutom 10-årstal av bolagets vd blir det också samtal med kommundirektör Magnus Haglund. Hoppborg och skattjakt finns för de små och tipspromenad för de stora. Ett rejält födelsedagsfika står framdukat för alla. Dessutom liveunderhållning av Stina Joza under hela dagen. Allt kostnadsfritt och present till alla som kommer.

– Jag ser verkligen fram emot den här dagen och hoppas att många besöker oss i ett förhoppningsvis vackert försommarväder, avslutar Gerth.

Födelsedagskalaset pågår mellan kl 11–15 på Stora Torget i Örnsköldsvik där även den traditionella Trädgårdsmässan håller till.

För mer information

Lars Westberg, kommunikationsansvarig, Miva
lars.westberg@miva.se, 0660-330 321

Fakta om Miljö och Vatten i Örnsköldsvik AB

Miljö och Vatten i Örnsköldsvik AB (Miva) är ett helägt kommunalt bolag som ansvarar för vatten och avlopp samt avfall och återvinning i Örnsköldsviks kommun. Vi producerar, distribuerar och säljer dricksvatten samt tar hand om och renar avloppsvatten. Vi ansvarar även för att samla in, behandla och transportera bort kommunens hushållsavfall. Miva har drygt 100 medarbetare och omsätter 200 miljoner kronor.

Driftinformation