"Variation, flexibilitet och att det är kul, helt enkelt!"

Anders Hellström

Namn
Anders Hellström
 
Befattning på Miva
Miljöingenjör

Tid på Miva
Sedan Miva bildades och dessförinnan inom Tekniska kontoret sedan hösten 2004.
 
Dina arbetsuppgifter i tre ord
Variation, flexibilitet och att det är kul, helt enkelt! Variationen innebär att jag aldrig vet hur dagen börjar och slutar. Som till exempel när man sitter och skriver något på sin arbetsplats för att i nästa stund tvingas rycka ut och undersöka en vattenläcka. Sedan är jag mycket intresserad av mina arbetsuppgifter och det gör att det är kul att gå till jobbet.

Det bästa med ditt jobb
Det bästa är att man träffar så många människor, både medarbetare och kunder. Jag gillar också tanken att man är som en pusselbit på arbetsplatsen och del av ett stort pussel, det vill säga hela företaget. Jag tycker det är både viktigt och intressant att veta vad ens kollegor arbetar med, inte minst för att man kan ha nytta av deras kunskaper i det egna jobbet.

Det svåraste med ditt jobb
Mitt arbete handlar ofta om att utreda orsaken till varför vattnet är förorenat. När man då inte hittar en lösning på problemet så känns det svårt. En annan svårighet är att man känner att man inte hinner med det man ska göra.
 
En utmaning för Miva i framtiden
Att minska antalet vatten- och avloppsläckor är Mivas främsta utmaning, enligt mig. Vi jobbar hela tiden med att byta ut trasiga ledningar, men det är många mil ledningar som ska bytas.
 
En av Mivas ledstjärnor* som du gillar bäst
För mig är det nöjda kunder. Har man nöjda kunder får man stolta medarbetare på köpet. Är kunden missnöjd och ger negativ feedback, så ger inte jobbet så mycket heller.
 
*Mivas ledstjärnor är hållbar utveckling, nöjda kunder, rationellt och kostnadseffektivt, stolta och engagerade medarbetare.

Driftinformation

Härligt! Just nu har vi inga driftstörningar.

Handla i lösvikt

#15 Köp varor i lösvikt och slipp onödiga förpackningar. Färre förpackningar blir det också om du väljer att köpa större ekonomiförpackningar.

Fler miljötips