Lediga tjänster

Här annonserar vi alla lediga tjänster på Miva. Välkommen att skicka din ansökan till oss. Du kan också prenumerera på information om lediga tjänster hos oss.

Kontaktperson för rekrytering
Anneli Jonsson, HR-ansvarig
Tfn 0660-330 328
E-post

 • [2019-07-04] Miva söker utvecklingsansvarig för dagvatten respektive dricksvatten
  Vatten är världens viktigaste livsmedel och vi har ett ansvarsfullt uppdrag för att vattnet ska gå en ren och frisk framtid till mötes i många miljoner år till. En väl fungerande vatten- och avloppsförsörjning är också en grundförutsättning för positiv samhällsutveckling och god folkhälsa.Miva står inför stora utmaningar att hitta lösningar mot en hållbar va-försörjning, där långsiktiga och inte minst klimatanpassade tekniklösningar står i fokus. Därför behöver vi förstärka personalstyrkan på va-avdelningen med utvecklingsansvariga som leder det strategiska arbetet inom respektive funktionsområde för dagvatten eller dricksvatten . Du kommer ingå i enheten Strategi och utveckling som ansvarar för den långsiktiga förnyelse- och utvecklingsplaneringen, kvalitet och miljö samt va-rådgivning. Vi erbjuder mångskiftande arbetsuppgifter och stora möjligheter till personlig utveckling. Är du den vi söker?Dina arbetsuppgifterArbetet innebär att du jobbar på ett strukturerat sätt med strategier, långsiktiga planer och uppföljning. Behovsanalyser, beslutsunderlag till våra investerings- och förnyelseplaner är en del av din vardag. Du kommer att arbeta förvaltningsöverskridande i olika planskeden och leda anpassning och utveckling inom nuvarande funktionsområden för dagvatten eller dricksvatten, tillsammans med en organisation som besitter lång och gedigen kunskap inom området. Tillsammans kommer ni systematiskt förnya och utveckla funktionsområdet i syfte att upprätthålla funktionen men också för att möta förändrade krav och förväntningar.

  Våra uppdrag drivs ofta i projektform där du främst kommer att fungera som beställare och ingå i styrgrupper till projekten. Som utvecklingsansvarig håller du dig också uppdaterad och bevakar omvärld och teknikutvecklingen inom området.
  KvalifikationerVi tror att du har en teknisk ingenjörsutbildning, gärna med inriktning mot Väg och vatten eller Samhällsbyggnad, alternativt motsvarande utbildning samt erfarenhet inom området. Du har några års erfarenhet inom va med tyngdpunkt på strategiskt arbete i tidiga skeden. Meriterande är även erfarenhet av den kommunala planprocessen.Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi förutsätter att du har lätt för att samarbeta, samverka och god förmåga att leda, strukturera och planera arbetet. Du ska ha en stark drivkraft och ett stort intresse för strategiska va-frågor.Övriga kvalifikationer:
  • God svenska i tal och skrift.
  • Goda kunskaper i Office-paketet.
  • B-körkort är ett krav.
  ÖvrigtMivas verksamhet är en av grundpelarna i samhället, vilket gör vårt arbete viktigt och meningsfullt. Vi erbjuder en stimulerande och kreativ miljö, tydliga och mätbara mål samt realistiska krav och utmaningar som lägger grunden för att kunna göra ett bra arbete. Genom delaktighet och ansvar medverkar du till verksamhetens utveckling. Allt vårt arbete utgår från Mivas fyra ledstjärnor; engagerade medarbetare, långsiktigt miljöansvar, nöjda kunder och effektiv resursanvändning.Tillträde: Enligt överenskommelse
  Tjänstgöringsgrad: 100 %, tillsvidareanställning
  Säkerhetsprövning kan förekomma i samband med anställning.KontaktpersonerFrågor om tjänsten besvaras av:Kent Westerlund, avdelningschef VA,
  kent.westerlund@miva.se, tel 0660-330 410
  Anneli Jonsson, HR-ansvarig,
  anneli.jonsson@miva.se, tel 0660-330 328
  Facklig representant för Vision är
  Karl-Anders Hållberg, tel 0660- 330 434.
  AnsökanSkicka din ansökan via nedanstående länk senast den 14 augusti 2019 .Ansök härI formuläret väljer du om du söker tjänsten som utvecklingsansvarig dagvatten eller utvecklingsansvarig dricksvatten.Vi har gjort vårt mediaval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med företag/försäljare av rekryteringstjänster och annonser.Om MivaMiljö och Vatten i Örnsköldsvik AB (Miva) är ett helägt kommunalt bolag som ansvarar för vatten och avlopp samt avfall och återvinning i Örnsköldsviks kommun. Vi producerar, distribuerar och säljer dricksvatten samt tar hand om och renar avloppsvatten. Vi ansvarar även för att samla in, behandla och transportera bort kommunens hushållsavfall. Miva har drygt 100 medarbetare och omsätter 200 miljoner kronor. Våra ledstjärnor är engagerade medarbetare, långsiktigt miljöansvar, nöjda kunder och effektiv resursanvändning.
 • [2019-07-04] Miva söker utredare va, anläggningar och ledningsnät
  Vatten är världens viktigaste livsmedel och vi har ett ansvarsfullt uppdrag för att vattnet ska gå en ren och frisk framtid till mötes i många miljoner år till. En väl fungerande vatten- och avloppsförsörjning är också en grundförutsättning för positiv samhällsutveckling och god folkhälsa.Miva står inför stora utmaningar att hitta lösningar för en hållbar va-försörjning, där långsiktiga och inte minst klimatanpassade tekniklösningar står i fokus. Därför behöver vi förstärka personalstyrkan med utredare inom va och främst på våra anläggningar för vatten och avlopp. Du kommer vara en del av den enhet som ansvarar för utredningar och projekt kring förnyelse och utveckling av vår va-anläggning. Vi erbjuder mångskiftande arbetsuppgifter och stora möjligheter till personlig utveckling. Är du den vi söker?Dina arbetsuppgifterI rollen som utredare inom va planerar och handlägger du utredningar kopplade till förstudier, förprojekt eller direkta förnyelse- och utvecklingsprojekt på våra anläggningar inom vattenförsörjning, avloppsrening samt dagvattenhantering.Utredningar kan även handla om att stötta vår enhet Produktion, som sköter den dagliga driften och underhållet av vår va-anläggning, med utredningar kopplat till deras behov.KvalifikationerVi tror att du har en teknisk ingenjörsutbildning, gärna med inriktning mot Väg och vatten eller Samhällsbyggnad, alternativt motsvarande utbildning samt erfarenhet inom området. Du har några års erfarenhet inom va med tyngdpunkt på utredning kring dricksvattenproduktion och avloppsprocessen. Meriterande är om du även har erfarenhet av utredningar kopplade till ledningsnät.
  Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi förutsätter att du har lätt för att samarbeta, samverka och god förmåga att strukturera och planera ditt arbete.Övriga kvalifikationer:
  • God svenska i tal och skrift.
  • Goda kunskaper i Office-paketet.
  • B-körkort är ett krav.
  ÖvrigtMivas verksamhet är en av grundpelarna i samhället, vilket gör vårt arbete viktigt och meningsfullt. Vi erbjuder en stimulerande och kreativ miljö, tydliga och mätbara mål samt realistiska krav och utmaningar som lägger grunden för att kunna göra ett bra arbete. Genom delaktighet och ansvar medverkar du till verksamhetens utveckling. Allt vårt arbete utgår från Mivas fyra ledstjärnor; engagerade medarbetare, långsiktigt miljöansvar, nöjda kunder och effektiv resursanvändning.Tillträde: Enligt överenskommelseTjänstgöringsgrad: 100 %, tillsvidareanställningSäkerhetsprövning kan förekomma i samband med anställning.KontaktpersonerFrågor om tjänsten besvaras av:Niclas Melander, enhetschef Projekt och utredning, niclas.melander@miva.se, tel 0660-330 411Anneli Jonsson, HR-ansvarig,
  anneli.jonsson@miva.se, tel 0660-330 328
  Facklig representant för Vision är
  Karl-Anders Hållberg, tel 0660- 330 434.
  AnsökanSkicka din ansökan via nedanstående länk senast den 14 augusti 2019 .Ansök härVi har gjort vårt mediaval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med företag/försäljare av rekryteringstjänster och annonser.Om MivaMiljö och Vatten i Örnsköldsvik AB (Miva) är ett helägt kommunalt bolag som ansvarar för vatten och avlopp samt avfall och återvinning i Örnsköldsviks kommun. Vi producerar, distribuerar och säljer dricksvatten samt tar hand om och renar avloppsvatten. Vi ansvarar även för att samla in, behandla och transportera bort kommunens hushållsavfall. Miva har drygt 100 medarbetare och omsätter 200 miljoner kronor. Våra ledstjärnor är engagerade medarbetare, långsiktigt miljöansvar, nöjda kunder och effektiv resursanvändning.
 • [2019-07-04] Miva söker va-tekniker
  Vatten är världens viktigaste livsmedel och vi har ett ansvarsfullt uppdrag för att vattnet ska gå en ren och frisk framtid till mötes i många miljoner år till. En väl fungerande vatten- och avloppsförsörjning är också en grundförutsättning för positiv samhällsutveckling och god folkhälsa.Enheten Produktion ansvarar för produktion och distribution av dricksvatten samt omhändertagande av avlopps- och dagvatten. I detta ingår även att förvalta och utveckla våra många anläggningar och närmare 170 mil ledningar.För att möta framtiden genomför vi just nu en organisationsförändring inom vatten och avlopp. Vi vill jobba effektivare med hjälp av tydliga roller, ansvar och arbetssätt. Då kan vi också kvalitetssäkra vår verksamhet för att den ska fungera både idag och långt in i framtiden. För att klara det behöver vi utöka vår kunniga och engagerade personalstyrka med flera va-tekniker. Är du den vi söker?Dina arbetsuppgifterSom va-tekniker arbetar du med planerat och felavhjälpande underhåll av våra va-anläggningar och ledningsnät.Exempel på arbetsuppgifter är kontroller av anordningar, avstängningar av vatten, utföra sanerings/förnyelsearbeten på vatten och avloppssystemen, lokalisering av läckor samt reparationer vid fel på vatten- och avloppssystemen. Andra arbetsuppgifter för en va-tekniker är rondering och underhåll av vattenverk, avloppsreningsverk, pumpstationer, tryckstegringar och reservoarer.Beredskapstjänstgöring kommer att ingå i tjänsten.KvalifikationerDu har en teknisk utbildning på gymnasie- eller YH-nivå alternativt erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av anläggningsarbete och/eller underhåll- och reparationsarbeten på tekniska anläggningar. Det är meriterande med erfarenhet och kunskap inom el- och styrteknik.Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har god förmåga att samarbeta och kommunicera, och som ser lösningar istället för problem. Du är noggrann, serviceinriktad samt känner ansvar och engagemang för dina arbetsuppgifter.Övriga kvalifikationer:
  • God svenska i tal och skrift.
  • Goda kunskaper i Office-paketet.
  • B-körkort är ett krav, C-körkort är meriterande.
  ÖvrigtMivas verksamhet är en av grundpelarna i samhället, vilket gör vårt arbete viktigt och meningsfullt. Vi erbjuder en stimulerande och kreativ miljö, tydliga och mätbara mål samt realistiska krav och utmaningar som lägger grunden för att kunna göra ett bra arbete. Genom delaktighet och ansvar medverkar du till verksamhetens utveckling. Allt vårt arbete utgår från Mivas fyra ledstjärnor; engagerade medarbetare, långsiktigt miljöansvar, nöjda kunder och effektiv resursanvändning.Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.Tillträde: Enligt överenskommelse
  Tjänstgöringsgrad: 100 %, tillsvidareanställningSäkerhetsprövning kan förekomma i samband med anställning.KontaktpersonerFrågor om tjänsten besvaras av:
  John Staberg, enhetschef Produktion,
  john.staberg@miva.se, tel 0660-330 424
  Anneli Jonsson, HR-ansvarig,
  anneli.jonsson@miva.se, tel 0660-330 328
  Facklig representant för Kommunal är
  Kjell-Arne Viklund, tel 0660- 376 318
  AnsökanSkicka din ansökan via nedanstående länk senast den 14 augusti 2019 .Ansök härVi har gjort vårt mediaval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med företag/försäljare av rekryteringstjänster och annonser.Om MivaMiljö och Vatten i Örnsköldsvik AB (Miva) är ett helägt kommunalt bolag som ansvarar för vatten och avlopp samt avfall och återvinning i Örnsköldsviks kommun. Vi producerar, distribuerar och säljer dricksvatten samt tar hand om och renar avloppsvatten. Vi ansvarar även för att samla in, behandla och transportera bort kommunens hushållsavfall. Miva har drygt 100 medarbetare och omsätter 200 miljoner kronor. Våra ledstjärnor är engagerade medarbetare, långsiktigt miljöansvar, nöjda kunder och effektiv resursanvändning.

Vanliga frågor

Vilket telefonnummer har Miva?
Läs svaret här

Klipp med alkylatbensin

#20 Ska du klippa gräsmattan med motorgräsklippare, använd alkylatbensin och helst svanenmärkt fyrtaktsmotor med katalysator.

Fler miljötips