Vad kostar det att få grovavfall hämtat från sin fastighet?

Hämtning av grovsopor/vitvaror/elektronik med en administrativ avgift på 250 kronor. I det priset ingår att du får lämna upp till fem kollin.

Idag kan grovsopor/vitvaror/elektronik lämnas på Må återvinningscental eller de mobila återvinningscentralerna. Hämtning av grovsopor/vitvaror/elektronik hos kund är en extra service som finns kvar sedan tiden då vi inte hade några mobila återvinningscentraler.

Miva arbetar hela tiden för att vår verksamhet ska bedrivas så rationellt, kostnadseffektivt och på ett så hållbart sätt som möjligt. Dessutom kräver lagstiftningen och självkostnadsprincipen att vår verksamhet och våra tjänster ska bära sina egna kostnader. Det har hämtning av grovsopor/vitvaror/elektronik inte gjort tidigare eftersom det varit gratis.

Merparten av våra kunder väljer idag att lämna grovsopor/vitvaror/elektronik på våra återvinningscentraler. För dem som saknar bil har vi ändå valt att behålla denna, trots en administrativ avgift på 250 kr, mycket subventionerade tjänst.

Hämtning av grovavfall
Hämtning av vitvaror och elektronik

Sidan publicerad 2012-11-09

Driftinformation

Vanliga frågor

Vilket telefonnummer har Miva?
Läs svaret här

Välj miljömärkta varor

#35 Välj miljömärkta produkter för både dig och ditt hem, så minskar mängden kemikalier som cirkulerar i vattnet. Kika efter produkter med Svanen, Bra Miljöval och EU-blomman nästa gång du handlar.

Fler miljötips