Träffa Miva

Imagebild för skräpplockardagarna

5 februari kl 13 på Bredbyn återvinningscentral

Kom och var med att klippa bandet, slänga det första avfallet i de nya containrarna och fika en premiärbakelse med oss. Mivas ordförande Jim Sundelin och VD Gerth Mattebo inviger vår nya återvinningscentral i Bredbyn. Alla som besöker oss under invigningen får även en liten present. Varmt välkommen!

Bredbyn återvinningscentral kommer att ha öppet måndag varje vecka mellan kl 13–20. Premiärdagen öppnar vi grindarna redan kl 12.30, men först kl 13.30 är det möjligt att slänga sitt avfall.

Läs gärna mer på www.miva.se/bredbyn

7 februari kl 13 på Bjästa återvinningscentral

Kom och var med att klippa bandet, slänga det första avfallet i de nya containrarna och fika en premiärbakelse med oss. Mivas ordförande Jim Sundelin och VD Gerth Mattebo inviger vår nya återvinningscentral i Bjästa. Alla som besöker oss under invigningen får även en liten present. Varmt välkommen!

Bjästa återvinningscentral kommer att ha öppet onsdag varje vecka mellan kl 13–20. Premiärdagen öppnar vi grindarna redan kl 12.30, men först kl 13.30 är det möjligt att slänga sitt avfall.

Läs gärna mer på www.miva.se/bjästa

10-12 maj kl 10-17 på Öviksmässan i Örnsköldsvik

Träffa oss i monter 01 på Öviksmässan för att lära dig mer om att laga, låna och återanvända. Gör vårt test för att se hur mycket Miljönär du egentligen är och slå dig ner och låt dig inspireras i vår Miljönär-hörna. Vi berättar också om bytet till fjärravlästa vattenmätare som snart drar igång och visar vad du som fastighetsägare behöver kontrollera innan bytet.

Sedan ska du såklart passa på att ställa alla dina frågor om vatten och avlopp, avfall och återvinning. Vi ser fram emot att träffa dig!

Läs gärna mer på oviksmassan.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

26 maj kl 11-15 på Stora Torget i Örnsköldsvik

Välkommen till Mivas egen VA-dag! Lär dig allt om hur vatten och avlopp i vår kommun fungerar. Demonstration av filmbuss och hur vi sköter och moderniserar vårt stora ledningsnät och många anläggningar. Dessutom tävlingar, tipsrunda och fika till alla.

Varmt välkommen till Stora Torget i Örnsköldsvik den 26 maj mellan klockan 11–15.

Läs mer om VA-dagen här

29 september kl 10-16 på Må återvinningscentral i Örnsköldsvik

I år är det 10 år sedan Må återvinningscentral slog upp grindarna till det som kommit att bli en av kommunens mest välbesökta och omtyckta platser. Det vill vi självklart fira tillsammans med våra kunder! Lördag den 29 september är det Återvinningens dag och vad passar då bättre än att samtidigt fira en pigg och populär 10-åring! Då förlänger vi öppethållandet och har öppet mellan kl 10–16. Precis vid infarten till återvinningscentralen bjuder vi på korv, fika och överraskningar.

Varmt välkommen till Må återvinningscentral på Returvägen 11 i Örnsköldsvik den 29 september mellan klockan 10–16.

Läs mer om firandet här

6 november kl 13 på Björna återvinningscentral

Kom och var med att klippa bandet, slänga det första avfallet i de nya containrarna och fika en premiärbakelse med oss. Mivas ordförande Jim Sundelin och VD Gerth Mattebo inviger vår nya återvinningscentral i Björna. Alla som besöker oss under invigningen får även en liten present. Varmt välkommen!

Björna återvinningscentral kommer att ha öppet tisdag varje vecka mellan kl 13–20. Premiärdagen öppnar vi grindarna redan kl 12.30, men först kl 13.30 är det möjligt att slänga sitt avfall.

Läs gärna mer på www.miva.se/björna

8 november kl 13 på Husum återvinningscentral

Kom och var med att klippa bandet, slänga det första avfallet i de nya containrarna och fika en premiärbakelse med oss. Mivas ordförande Jim Sundelin och VD Gerth Mattebo inviger vår nya återvinningscentral i Husum. Alla som besöker oss under invigningen får även en liten present. Varmt välkommen!

Husum återvinningscentral kommer att ha öppet torsdag varje vecka mellan kl 13–20. Premiärdagen öppnar vi grindarna redan kl 12.30, men först kl 13.30 är det möjligt att slänga sitt avfall.

Läs gärna mer på www.miva.se/husum

19 november kl 11-14 på Stora Torget i Örnsköldsvik

Kom och fira världstoalettdagen med oss och bättra på ditt avloppsvett! Träffa representanter från Miva och få svar på dina frågor och funderingar kring vatten och återvinning i vår kommun.

Varmt välkommen till Stora Torget i Örnsköldsvik den 19 november mellan klockan 11–14.

Vanliga frågor

Vilken afffärsidé har Miva?
Läs svaret här

Stoppa droppande kran

#38 En droppande kran gör av med 25 liter vatten per dygn. Genom att byta kranens packning kan man stoppa droppandet.

Fler miljötips