Lyssna

Träffa Miva

Imagebild för skräpplockardagarna

5 februari kl 13 på Bredbyn återvinningscentral

Kom och var med att klippa bandet, slänga det första avfallet i de nya containrarna och fika en premiärbakelse med oss. Mivas ordförande Jim Sundelin och VD Gerth Mattebo inviger vår nya återvinningscentral i Bredbyn. Alla som besöker oss under invigningen får även en liten present. Varmt välkommen!

Bredbyn återvinningscentral kommer att ha öppet måndag varje vecka mellan kl 13–20. Premiärdagen öppnar vi grindarna redan kl 12.30, men först kl 13.30 är det möjligt att slänga sitt avfall.

Läs gärna mer på www.miva.se/bredbyn

7 februari kl 13 på Bjästa återvinningscentral

Kom och var med att klippa bandet, slänga det första avfallet i de nya containrarna och fika en premiärbakelse med oss. Mivas ordförande Jim Sundelin och VD Gerth Mattebo inviger vår nya återvinningscentral i Bjästa. Alla som besöker oss under invigningen får även en liten present. Varmt välkommen!

Bjästa återvinningscentral kommer att ha öppet onsdag varje vecka mellan kl 13–20. Premiärdagen öppnar vi grindarna redan kl 12.30, men först kl 13.30 är det möjligt att slänga sitt avfall.

Läs gärna mer på www.miva.se/bjästa

10-12 maj kl 10-17 på Öviksmässan i Örnsköldsvik

Träffa oss i monter 01 på Öviksmässan för att lära dig mer om att laga, låna och återanvända. Gör vårt test för att se hur mycket Miljönär du egentligen är och slå dig ner och låt dig inspireras i vår Miljönär-hörna. Vi berättar också om bytet till fjärravlästa vattenmätare som snart drar igång och visar vad du som fastighetsägare behöver kontrollera innan bytet.

Sedan ska du såklart passa på att ställa alla dina frågor om vatten och avlopp, avfall och återvinning. Vi ser fram emot att träffa dig!

Läs gärna mer på oviksmassan.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

26 maj kl 11-15 på Stora Torget i Örnsköldsvik

Välkommen till Mivas egen VA-dag! Lär dig allt om hur vatten och avlopp i vår kommun fungerar. Demonstration av filmbuss och hur vi sköter och moderniserar vårt stora ledningsnät och många anläggningar. Dessutom tävlingar, tipsrunda och fika till alla.

Varmt välkommen till Stora Torget i Örnsköldsvik den 26 maj mellan klockan 11–15.

Läs mer om VA-dagen här

19 november kl 11-14 på Stora Torget i Örnsköldsvik

Kom och fira världstoalettdagen med oss och bättra på ditt avloppsvett! Träffa representanter från Miva och få svar på dina frågor och funderingar kring vatten och återvinning i vår kommun.

Varmt välkommen till Stora Torget i Örnsköldsvik den 19 november mellan klockan 11–14.

Sidan publicerad 2018-05-17

Vanliga frågor

När bildades Miva?
Läs svaret här

Älska dina skor och de ska älska dig tillbaka

#44 Rengör skorna ofta så håller de länge. Bort med salt och gammal skokräm med hjälp av en våt trasa. Låt sedan skon torka ordentligt innan du skyddar den med skokräm. Viktigast är sulkanten, där når fukten skorna först. Torka bort överflödig kräm innan du avslutar med en polish.

Fler miljötips