Artikeln publicerades 5 juni 2023

Var med i Lupinkampen – vinn Örnkort

Ett fält av färgglada lupiner

För att bekämpa den invasiva blomsterlupinen bjuder Örnsköldsviks kommun in enskilda personer och ideella föreningar till en tävling. Tävlingen pågår 10 juni till 6 augusti och handlar om att plocka lupiner.

Örnsköldsviks kommun arbetar för att få bort blomsterlupinen och vill därför ta hjälp av enskilda personer och ideella föreningar runt om i kommunen. Kommunen lottar ut tio stycken Örnkort bland de privatpersoner som samlar in lupiner. Den förening som samlar in flest antal sopsäckar fyllda med lupiner vinner 5 000 kr. Bland övriga föreningar som samlat in minst tio säckar lottas två priser ut om vardera 3 000 kr.

Både privatpersoner och föreningar dokumenterar antalet inlämnade säckar med foto som skickas till samhallsbyggnad@ornskoldsvik.se. När du lämnar in säckar med lupiner på en återvinningscentral får du motsvarande antalet säckar tillbaka.

Mer information och tävlingsvillkor finns på ornskoldsvik.se Länk till annan webbplats..

Släng inte på kompost eller i naturen

Om du tar bort en invasiv art från din trädgård eller mark är det viktigt att du hanterar den rätt. Annars kan du bidra till att växten sprids ännu mer. Lämna de invasiva arterna som du tar bort vid någon av våra återvinningscentraler. Lupinerna ska då lämnas i
dubbla väl förslutna säckar i containern Energiåtervinning.

Hjälpte informationen på sidan dig?