Artikeln publicerades 29 maj 2023

Tack alla 3 087 skräpplockare

Närbild på vita fyllda avfallspåsar med texten Håll Sverige Rent.

En del av skräpet som Anundsjöskolan åk 4-6 samlade in.

3 087 deltagare från 32 förskolor och skolor deltog i årets skräpplockning! Därtill 54 privatpersoner och ett företag. Stort tack för ert engagemang och bidrag till ett renare samhälle!

Varje vår ger sig hundratusentals barn ut och plockar skräp under kampanjen Skräpplockardagarna som arrangeras av Håll Sverige Rent. Det är barnens chans att visa att även den som är liten kan göra stor skillnad.

Kampanjen har inte bara till syfte att tillfälligt göra miljön lite renare, utan för att skapa förståelse och engagemang. Tillsammans får deltagarna lära sig om nedskräpningens konsekvenser samtidigt som de gör sin närmiljö och natur lite finare.

Hittills i år har över 690 000 personer från hela landet deltagit i kampanjen. Under kampanjveckan i Örnsköldsviks kommun var siffran drygt 3 000.

Ett stort grattis säger vi också till Sidensjöskolan klass F-6 och Anundsjöskolan klass Gottne Byskola klass 4-6 som deltagit i vår tävling och sickat in dokumentation från sin skräpplockning. Skolorna vinner 3 000 kr vardera.

Närbild på en hand med plasthandske som plockar upp ett skräp från marken.

En av skräpplockarna på Sidensjöskolan.

Hjälpte informationen på sidan dig?