Artikeln publicerades 24 februari 2023

Ny sophämtningsdag för många

Närbild på ett grönt och ett brunt sopkärl som står vid en gata, en sopbil närmar sig i bakgrunden.

För att komma till rätta med återkommande förseningar i sophämtningen ser vi just nu över sophämtningen runt om i kommunen. Många kunder kommer att få ny sophämtningsdag från och med vecka 11.

Många kunder har drabbats av upprepade förseningar i sophämtingen den senaste tiden. Det beklagar vi. Orsaken är att många sopkärl successivt har tillkommit sedan vi börjat med separat insamling av matavfall. Sopbilarna hinner helt enkelt inte tömma alla sopkärl som ingår i bilarnas dagliga turer.

För att råda bot på detta ser vi nu över sophämtningen, vilket i praktiken innebär att många av våra kunder får ändrad dag för sin sophämtning. Om du och ditt hushåll får ny sophämtningsdag har du fått information hemskickad under den senaste veckan.

Vid övergången till ny sophämtningsdag får en del kunder tillfälligt längre in­tervall på sin sophämtning. För att kärlet inte ska bli fullt uppmanar vi därför alla kunder att få sitt sopkärl tömt vecka 9–10. Skulle kärlet ändå bli fullt till första sophämtningen på ny hämtningsdag går det fint att utan kostnad ställa en extra säck intill sopkärlet.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Mivas kundservice.

Hjälpte informationen på sidan dig?