Artikeln publicerades 12 september 2022

Miva söker produktionschef vatten och avlopp

Vatten och avlopp är tillsammans med avfall och återvinning vår vardag. Våra huvuduppgifter är konkreta, men det är också i vår bransch som de stora satsningarna görs. Det behövs eftersom en viktig del av vår infrastruktur ska fungera både idag och långt in i framtiden.

Vatten är världens viktigaste livsmedel och vi har ett ansvarsfullt uppdrag för att det ska gå en ren och frisk framtid till mötes i många miljoner år till. Därför behöver vårt arbete hela tiden utvecklas i takt med nya förutsättningar och utmaningar.

Enheten Produktion ansvarar för produktion och distribution av dricksvatten samt omhändertagande av avlopps- och dagvatten. I detta ingår även att förvalta och utveckla anläggningar och ledningsnät. Till enheten söker vi nu en produktionschef som kan leda detta viktiga arbete med att både säkerställa långsiktigheten i en verksamhet i förändring och upprätthålla kvalitet i den löpande driften.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som produktionschef leder du arbetet med att utveckla en modern driftorganisation genom ständiga förbättringar, med digitalisering av övervakning och styrning som en viktig del. Du ansvarar för att skapa förutsättningar för att kunna nå ekonomiska, kvalitativa och organisatoriska mål inom din enhet.

Du kommer leda en erfaren grupp bestående av 4 arbetsledare och cirka 50 medarbetare som bland annat arbetar som va-tekniker, underhållssamordnare och el- och automationstekniker. Tillsammans arbetar ni kontinuerligt med att optimera det förebyggande underhållet för att säkerställa driftsäkra anläggningar, nu och för framtiden. Som chef sätter du upp tydliga och ambitiösa mål samt skapar förutsättningar för att dessa nås.

Du rapporterar direkt till affärsområdeschef vatten och avlopp och ingår i ledningsgruppen för vatten och avlopp.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning gärna inom teknik och underhåll, samt har tidigare erfarenhet av personal- och budgetansvar. Du har erfarenhet av och är duktig på att leda och utveckla en verksamhet i förändring. Givet är att du har ett stort intresse för samhällsbyggnad och en stark vilja att bidra till ett mer hållbart Örnsköldsvik.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. För att lyckas i rollen behöver du vara en tydlig och engagerad ledare med en modern ledarstil. Du har ett genuint intresse för människor och drivs av att skapa goda resultat tillsammans med dina medarbetare samt uppmuntrar idéer och nytänkande i din organisation. Öppenhet och positivitet präglar din kommunikation med medarbetare och kollegor i hela organisation.

Vad erbjuder vi?

Mivas verksamhet är en av grundpelarna i samhället, vilket gör vårt arbete viktigt och meningsfullt. Vi erbjuder en stimulerande och kreativ miljö, tydliga och mätbara mål samt realistiska krav och utmaningar som lägger grunden för att kunna göra ett bra arbete. Genom delaktighet och ansvar medverkar du till verksamhetens utveckling.

För att öka vår mångfald ser vi varje medarbetare som en unik resurs. Vi månar också om våra medarbetares möjlighet att balansera yrkesliv och privatliv på ett hälsosamt sätt och får alltid toppresultat i medarbetarenkäten kring möjligheten att förena arbete och föräldraskap. Självklart erbjuder vi friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och företagshälsovård.

Tillträde: Enligt överenskommelse.
Tjänstgöringsgrad: 100 %, tillsvidareanställning.
Säkerhetsprövning och drogtest kommer att göras i samband med anställning.

Kontaktperson

All administration i denna rekryteringsprocess hanteras av AxÖ Consulting.

För mer information kontakta rekryteringskonsult Mia Haglund via e-post mia.haglund@axoconsulting.se eller telefon 072-396 05 82.

Ansökan

Skicka din ansökan via nedanstående länk. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Vi har gjort vårt mediaval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med företag/försäljare av rekryteringstjänster och annonser.

Om Miva

Miljö och Vatten i Örnsköldsvik AB (Miva) är ett helägt kommunalt bolag som ansvarar för vatten och avlopp samt avfall och återvinning i Örnsköldsviks kommun. Vi producerar, distribuerar och säljer dricksvatten samt tar hand om och renar avloppsvatten. Vi ansvarar även för att samla in, behandla och transportera bort kommunens hushållsavfall. Miva har drygt 100 medarbetare och omsätter cirka 200 miljoner kronor. Våra ledstjärnor är engagerade medarbetare, långsiktigt miljöansvar, nöjda kunder och effektiv resursanvändning.

Miva och Örnsköldsviks kommunkoncern ingår i ett finskt och samiskt förvaltningsområde.

Hjälpte informationen på sidan dig?