Artikeln publicerades 22 juni 2022

Miva söker va-tekniker

Vatten och avlopp är tillsammans med avfall och återvinning vår vardag. Våra huvuduppgifter är konkreta, men det är också i vår bransch som de stora satsningarna görs. Det behövs eftersom en viktig del av vår infrastruktur ska fungera både idag och långt in i framtiden.

Vatten är världens viktigaste livsmedel och vi har ett ansvarsfullt uppdrag för att det ska gå en ren och frisk framtid till mötes i många miljoner år till. Därför behöver vårt arbete hela tiden utvecklas i takt med nya förutsättningar och utmaningar.

Avdelningen Vatten och avlopp ansvarar för distribution av dricksvatten samt omhändertagande av avlopps- och dagvatten. Vårt uppdrag är en grundförutsättning för en positiv samhällsutveckling och god folkhälsa.

Enheten Produktion ansvarar för produktion och distribution av dricksvatten samt omhändertagande av avlopps- och dagvatten. I detta ingår även att förvalta och utveckla våra anläggningar och ledningsnät. Till enheten behöver vi nu utöka vår kunniga och engagerade personalstyrka med fler va-tekniker. Vi söker därför dig som vill jobba i en samhällskritisk verksamhet där du gör skillnad på riktigt, varje dag.

Dina arbetsuppgifter

Som va-tekniker kommer du att ingå i driftgruppen för rörnät. Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av planerat och felavhjälpande underhåll, service, reparationer, och optimeringar av ledningsnätet som består av vatten, spill och dagvattenledningar.

Beredskapstjänstgöring kan ingå i tjänsten.

Vem söker vi?

Du har en teknisk utbildning på gymnasie- eller YH-nivå alternativt erfarenhet från liknande arbetsuppgifter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har god förmåga att samarbeta och kommunicera. Du ser lösningar i stället för problem och känner ansvar för dina arbetsuppgifter. Du är noggrann, serviceinriktad och engagerad både gentemot dina kollegor och kunder.

Övriga kvalifikationer som krävs för tjänsten är att du har god kunskap i svenska vad gäller tal och skrift, har datorvana och känner dig bekväm med att arbeta i Office-paketet. B-körkort är ett krav i tjänsten, har du även C-körkort är det meriterande. Du behöver kunna god svenska både i tal och skrift.

Vad erbjuder vi?

Mivas verksamhet är en av grundpelarna i samhället, vilket gör vårt arbete viktigt och meningsfullt. Vi erbjuder en stimulerande och kreativ miljö, tydliga och mätbara mål samt realistiska krav och utmaningar som lägger grunden för att kunna göra ett bra arbete. Genom delaktighet och ansvar medverkar du till verksamhetens utveckling.

För att öka vår mångfald ser vi varje medarbetare som en unik resurs. Vi månar också om våra medarbetares möjlighet att balansera yrkesliv och privatliv på ett hälsosamt sätt och får alltid toppresultat i medarbetarenkäten kring möjligheten att förena arbete och föräldraskap. Självklart erbjuder vi friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och företagshälsovård.

Tillträde: Enligt överenskommelse.
Tjänstgöringsgrad: 100 %, tillsvidareanställning.
Säkerhetsprövning och drogtest kommer att göras i samband med anställning.

Kontaktpersoner

Vi är mån om att våra medarbetare ska vara lediga på sin semester och har därför valt e-post som kontaktväg för frågor och funderingar. På så sätt så kan våra medarbetare ringa upp när de har möjlighet.

Frågor om tjänsten besvaras av:

Joachim Viklund, arbetsledare Rörnät
E-post: joachim.viklund@miva.se

Kent Westerlund, enhetschef Produktion
E-post: kent.westerlund@miva.se

Pierre Forss, facklig representant för Kommunal
E-post: pierre.forss@miva.se

Ansökan

Skicka din ansökan via nedanstående länk senast den 14 augusti 2022.

Vi har gjort vårt mediaval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med företag/försäljare av rekryteringstjänster och annonser.

Om Miva

Miljö och Vatten i Örnsköldsvik AB (Miva) är ett helägt kommunalt bolag som ansvarar för vatten och avlopp samt avfall och återvinning i Örnsköldsviks kommun. Vi producerar, distribuerar och säljer dricksvatten samt tar hand om och renar avloppsvatten. Vi ansvarar även för att samla in, behandla och transportera bort kommunens hushållsavfall. Miva har drygt 100 medarbetare och omsätter cirka 200 miljoner kronor. Våra ledstjärnor är engagerade medarbetare, långsiktigt miljöansvar, nöjda kunder och effektiv resursanvändning.

Miva och Örnsköldsviks kommunkoncern ingår i ett finskt och samiskt förvaltningsområde.

Hjälpte informationen på sidan dig?