Artikeln publicerades 23 maj 2022

Tack för senast - och grattis!

Dignande bord fyllda med loppisprylar. Två personer granskar en liten barncykel.

Under några lördagar har vi haft nöjet att träffa flera hundra av våra kunder i Björna och Husum. Stort tack alla ni som besökt våra röjardagar!

Vädret har varit minst sagt varierande under våra två röjardagar i maj. Blåst, bitande kyla och strålande sol. Trots det har flera hundra kunder besökt våra röjardagar på återvinningscentralerna i Björna och Husum. För att slänga skräp, men också för att ta en fika och besöka de många loppisborden.

Kunderna är nöjda med att ha nära tillgång till så välordnade återvinningscentraler. De uppskattar också initiativet med röjardagar med både lördagsöppet och lite extra inslag på återvinningscentralen. Förutom att Miva bjöd på fika fanns också Startpunkten på plats för att informera om sin verksamhet med en inspirerande utställning. Från Miva passade vi även på att slå ett slag för vår kampanj RättSort genom att visa vad som felaktigt hamnar i våra sopkärl. Målet med kampanjen är att mängden avfall i sopkärlen ska minska med 25 procent till år 2025.

Tack alla ni som besökte oss och hoppas att vi snart ses igen!

Grattis - vinnarna i vår tipspromenad

Här är vinnarna i vår korta tipspromenad med RättSort-tema:

Thor Hägglund, Björna
Eva-Lena Walleice, Umeå
Eivor Blylod, Själevad
Torbjörn Backlund, Husum

Ett Örnkort till vardera vinnare kommer med posten.

En familj med mamma, pappa och ett barn bär var sitt loppisfynd med återvinningscentralen i bakgrunden.

Sandra, Elias och lilla Luna var nöja med fynden från loppisen. Bilden är publicerad med tillstånd.

Ett grönt och ett brunt sopkärl med dekor i form av en stapeln som visar genomsnittliga procentsatser för olika typer av avfall som läggs i sopkärlen.

Med dekorerade sopkärl visade vi vilket och hur mycket avfall som aldrig borde hamna i sopkärlen. En del av Mivas kampanj RättSort.

Hjälpte informationen på sidan dig?