Artikeln publicerades 3 maj 2022

Vårröj med lördagsöppet

Välkommen till våra återvinningscentraler i Björna och Husum som håller extraöppet under trevliga former. I Björna lördag den 7 maj och i Husum lördag den 21 maj mellan kl 10-14.

Pandemin har gjort att våra röjardagar de senaste åren varit rätt sparsmakade. I år är vi glada över att åter få hälsa välkommen till lite festligare återvinningscentraler.

– Röjardagarna är ett perfekt tillfälle att röja i källare och förråd inför sommaren. Däremot behöver man inte kasta allt som man hittar och inser att man tröttnat på. På röjardagarna vill vi slå ett slag för återbruk och att det som är skräp för någon ofta kan vara ett fynd för en annan, berättar Lars Westberg som är kommunikationsansvarig på Miva.

Förutom att hålla extraöppet en lördag bjuder vi på fika och slår ett slag för återbruk. Förutom att vår populära loppis är tillbaka så finns även Startpunkten på plats för att visa och berätta om sin verksamhet och vad som händer med möbler och prylar som lämnas till återbruk.

– Vi kan också utlova en aha-upplevelse när vi visar hur mycket konstigheter som felaktigt hamnar i vår sopkärl. Det är en del i vår kampanj RättSort för att minska avfallet i sopkärlen med 25 % till år 2025. Där måste vi alla vara med och bidra och då behöver vi också berätta och visa vad som är fel, avslutar Lars.

Röjardagarna arrangeras i samarbete med de lokala Bygdsam-föreningarna, vilket innebär Bygdsam Gideälvdal respektive GFG-Bygdsam. I augusti/september arrangeras motsvarande höströj på återvinningscentralerna i Bjästa och Bredbyn.

Hjälpte informationen på sidan dig?