Artikeln publicerades 19 januari 2022

Välkommen till vår nya webbplats

Enkelhet och kundens behov. Det har varit utgångspunkt i arbetet med Mivas nya webbplats. Självklart också krav på tillgänglighet och användarvänlighet. Även på vår webbplats ska det vara lätt att göra rätt. Välkommen in och hoppas att du enkelt kan uträtta det du vill.

Servicewebb med närmare 60 tjänster

Vår nya webbplats är en servicewebb som utgår från att det ska vara lätt att hitta det man som besökare vill veta eller utföra. Nu kan merparten av dina ärenden göras direkt på webbplatsen när det passar dig.

De viktigaste nyheterna

Alla tjänster samlade

Allt du som besökare kan uträtta eller beställa på egen hand finns samlad under Självservice som enkelt nås från både sidhuvud och under Kundservice.

Mina sidor en del av självservice

Den separata ingången till Mina sidor har fått flytta in som en självservicetjänst. Utgå bara från vad du vill uträtta så lotsar vi dig rätt - ibland till Mina sidor, men lika ofta till ett formulär eller en annan digital tjänst.

Egen sida för din återvinningscentral

Alla återvinningscentraler har fått egna startsidor som exempelvis miva.se/må. Där finns öppettider, adress, kartor och information om vilket avfall som kan lämnas.

Status för pantmaskinen

På sidan Må återvinningscentral (miva.se/må) finns också tydlig besked om den populära pantmaskinen på Må är i drift eller inte. Statusen där ersätter nuvarande driftinformationsmeddelanden.

Håll koll med vår besöksprognos

Med hjälp av artificiell intelligens, AI, kan du enklare planera ditt besök på Må återvinningscentral genom att ta del vår nya besöksprognos. Du hittar den på sidan Må återvinningscentral (miva.se/må). Successivt kommer fler återvinningscentraler att få en besöksprognos.

Ny hemvist för slamtömning

Allt om slamtömning av enskilt avlopp har bytt hemvist och finns numera under Vatten och avlopp.

Tydligare driftinformation

Aktuell driftinformation finns kvar på startsidan och under Kundservice, men har renodlats till sådant som direkt och mer akut påverkar våra tjänster till dig som kund. Övriga ombyggnadsarbeten, projekt och satsningar finns samlade under Projekt och satsningar som nås från både startsidan och under Om Miva.

Information till företag

Företag har fått en anpassad ingång under både Vatten och avlopp och Avfall och återvinning. Även genvägen miva.se/företag kan användas.

Nya kunskapssidor

Ren fakta har flyttat in under de nya sidorna Så funkar vatten och avlopp respektive Så funkar avfall och återvinning.

Sedan har vi såklart gjort vårt bästa för att få en luftigare webbplats med kortare och kärnfullare innehåll. Självklart fullt responsiv för att fungera på alla typer av enheter och tillgänglighetsanpassad i sin grundfunktionalitet för att i större utsträckning tillgodose tillgänglighetsdirektivet som innebär att ingen ska hindras från att använda digital service på grund av funktionsnedsättning. En mer lättanvänd webbplats för alla.

Fortsatt utveckling

Eftersom webbplatsen är helt ny finns det fortfarande saker som är under utveckling. Om du upptäcker något som inte stämmer eller inte fungerar som det ska vill vi gärna att du kontaktar oss så vi kan åtgärda det så snabbt som möjligt.

Skicka dina synpunkter och förbättringsförslag till oss via e-post tips@miva.se eller via vårt kontaktformulär. Tack för att du hjälper oss att förbättra!

Hjälpte informationen på sidan dig?