Vanliga frågor

Det här formuläret postas automatiskt.

Huvudkategori
Underkategori

4 träffar inom Lämna avfall och Återbruk

 • Finns det möjlighet att lämna saker för återbruk på Mivas återvinningscentraler?

  Ja, på alla återvinningscentraler finns möjlighet att lämna möbler, heminredning och cyklar som du tröttnat på, men som för den skull inte behöver kasseras. Uttjänta möbler tas om hand och renoveras av de som deltar i Startpunktens verksamhet, och reparerade möbler säljs i Startpunktens återvinningsbutik på Sjögatan 5 i Örnsköldsvik.

  Myrorna insamlingscontainer finns också på alla återvinningscentraler där du lämnar kläder, skor, accessoarer och hemtextil.

 • Vad kan jag lämna på Mivas återvinningscentraler?

  På våra återvinningscentraler kan du lämna grovavfall, elektronikavfall och farligt avfall.

  På alla återvinningscentraler finns även möjlighet att lämna möbler, heminredning och cyklar som du tröttnat på, men som för den skull inte behöver kasseras. Uttjänta möbler tas om hand och renoveras av de som deltar i Startpunktens verksamhet, och reparerade möbler säljs i Startpunktens återvinningsbutik på Sjögatan 5 i Örnsköldsvik.

  Myrorna insamlingscontainer finns också på alla återvinningscentraler där du lämnar kläder, skor, accessoarer och hemtextil.

  Visst avfall kan inte lämnas på återvinningscentralen i Bjästa, Björna, Bredbyn och Husum. Det gäller asbest, fat med spillolja och okända kemikalier som hänvisas till Må återvinningscentral samt brandsläckare och däck som hänvisas till återförsäljare.

  Sedan finns ett antal avfallsslag som du inte kan lämna på någon av våra återvinningscentraler, exempelvis bilar, sprängämnen, ensilageplast och läkemedel. Mer om detta finns att läsa nedan och på våra återvinningscentraler.

  Läs mer om vad som inte kan lämnas på våra återvinningscentraler

 • Vad kan vårt företag göra med möbler som kan återanvändas?

  Startpunkten tar emot begagnade saker från företag. Kontakta någon av nedanstående personer, så kommer Startpunkten och hämtar de möbler som de har användning av:

  Mikael Byström, 070-191 83 05
  Martin Hellström, 073-274 12 61
  Magnus Nilsson, 070-190 90 20

  Läs mer om Startpunkten

 • Måste allt vara helt och rent som lämnas för återbruk?

  Nej, möbler, heminredning och cyklar som du lämnar för återbruk i Startpunktens mottagning på våra återvinningscentraler behöver inte vara hela. De som deltar i Startpunktens verksamhet, lagar och reparerar i sina ateljéer för att sedan kunna sälja föremålen i Startpunktens återvinningsbutik på Sjögatan 5 i Örnsköldsvik.

  I Myrorna insamlingscontainer lämnar du kläder, skor, accessoarer och hemtextil. Myrorna tar även emot textil som trasig, nopprig eller urtvättad. Tänk bara på att förpacka det du lämnar i ihopknutna påsar så att det inte blir blött.

Fick du ett dåligt svar?

Fick du inte svar på din fråga? Skicka den gärna till vår kundservice via nedanstående länk.

Ställ fråga till kundservice