Artikeln publicerades 12 oktober 2020

Hur löser jag in min värdeavi?

Om du har pengar tillgodo hos oss och vi inte har ditt kontonummer får du en värdeavi hemskickad. För den smidigaste hanteringen tipsar vi dock om att lämna kontonummer till vår kundservice för överföring direkt till ditt bankkonto.

Lösa in i butik
Du kan mot en kostnad lösa in värdeavin i butik via ClearOn om den har ett maxbelopp på 2 000 kr. Inlösen av värdeavier i butik ger dig möjlighet att antingen använda avin som betalning vid köp eller få pengar i handen – i mån av tillgång på kontanter i butiken.

Information om hur du går tillväga framgår på värdeavin.

Kund i Nordea
Du som har konto i Nordea kan mot en kostnad lösa in värdeavin på ett Nordeakontor för insättning på ditt Nordeakonto. Inlösen sker endast genom insättning på konto.

Du kan även skicka värdeavin till Nordea för insättning på ditt Nordeakonto. Tänk på att bankkontonumret måste anges tydligt och tillhöra mottagaren av utbetalningskortet. Denna hantering är kostnadsfri. Värdeavin skickas då till Bank, Abp, filial i Sverige, PS30, 105 71 Stockholm. 

Kund i annan bank
Du som har konto i annan bank än Nordea kan endast lösa in värdeavin i butik via ClearOn. Från 2024 kommer de svenska bankerna helt upphöra att stödja utbetalningskort som betalningstyp.

Om värdeavin förfallit behöver du kontakta oss för att lösa utbetalningen på annat sätt.

Hjälpte informationen på sidan dig?