Artikeln publicerades 6 september 2019

Finns det möjlighet att lämna saker för återbruk på Mivas återvinningscentraler?

Ja, på alla återvinningscentraler finns utmärkta möjligheter att lämna sådant som du tröttnat på, men som för den skull inte behöver kasseras.

Möbler, heminredning, cyklar

I vår mottagning för återbruk kan du lämna möbler, heminredning, husgeråd och cyklar så kan det komma till glädje för någon annan.

Mottagningen och hantering av återbruk sköts av Startpunkten. De som deltar i Startpunktens verksamhet ser över och renoverar inlämnade möbler för att sedan sälja dem som "nya" i Startpunktens återvinningsbutik på Sjögatan 5 i Örnsköldsvik.

Tänk på att inte lämna bokhyllor, vävstolar, tjock-TV eller trasiga saker som inte är möbler.

Sport- och fritidsutrustning

Skänk sport- och friluftsutrustning till Fritidsbanken. Det kan vara skidor, skridskor, inlines, flytvästar, tält, bollar av olika slag, klubbor, fiskespön, fotbollsskor, hjälmar, stormkök och mycket mer.

Mottagningen och hanteringen av sport- och fritidsutrustning sköts av Fritidsbanken. På Fritidsbanken kan vem som helst sedan kostnadsfritt låna sport- och friluftsutrustning i 14 dagar. Fritidsbanken finns på Sjögatan 5 i Örnsköldsvik.

Klädinsamling

I PMU:s insamlingsbehållare lämnar du kläder, hemtextil och skor. Helt, rent och förpackat i förslutna påsar.

I dagsläget kan trasig textil inte lämnas för återvinning på en återvinningscentral. Regeringen har nyligen tagit fram ett förslag för att främja återvinning av textil, men något beslut är ännu inte fattat. Miva bevakar självklart frågan och hoppas på ökade möjligheter att kunna återvinna textilavfall i framtiden.

Lastpallar

På Må återvinningscentral finns även möjlighet att lämna lastpallar för återbruk. Återanvändning av helpallar med måtten 1200 x 800 och halvpallar med måtten 800 x 600, exempelvis byggpall, SJ-pall, EUR-pall och engångspall. Även pallkragar. Tänk på att trasiga lastpallar och pallkragar inte ska lämnas här utan kastas i containern Trä.

Hjälpte informationen på sidan dig?