Autogiro

Med autogiro dras rätt belopp automatiskt från det konto du uppger vid ansökan och sätts in på Mivas konto på förfallodagen. Du slipper hålla reda på räkningar och förfallodagar, och riskerar inga förseningsavgifter. Du behöver heller inte knappa in krångliga OCR-nummer i din dator varje gång du ska betala en räkning vid internetbank.

Din autogiroanmälan är kopplad till ditt kundnummer hos Miva och innefattar de tjänster som du har, till exempel vatten/avlopp och hushållsavfall. Med autogiro får du en faktura precis som vanligt, men med en notering om att beloppet överförs via autogiro. Tänk på att pengarna behöver finnas på ditt konto dagen innan förfallodatum.

Så fungerar det

Om du vill börja betala dina räkningar från Miva med hjälp av autogiro måste du fylla i en autogiroblankett. På blanketten godkänner du att din bank får sköta dina betalningar till Miva. Den ifyllda blanketten skickar du till adressen nedan. Du kan även kontakta kundservice så skickar vi en blankett hem i brevlådan.

Autogiro och e-faktura

Om du har e-faktura går det ändå utmärkt att kombinera med autogiro. Fördelen att kombinera e-faktura med autogiro är att du inte behöver gå in och godkänna din faktura för betalning, utan beloppet dras på förfallodagen via det konto som du anmält till oss.

Blankett för ansökan

Blankett för autogiroPDF (pdf, 130.2 kB)

Den ifyllda blanketten skickas till:
Miljö och Vatten i Örnsköldsvik AB
Kundservice
Box 385
891 28 Örnsköldsvik