Fakturafrågor

Du får fakturan varannan månad.

Fakturaförklaring

En faktura är inte alltid lätt att förstå. Det har vi tänkt på och försökt göra den så tydlig som möjligt.
Läs mer om fakturaförklaring

Betalning och påminnelser

Har du frågor om din faktura är du välkommen att kontakta oss. Tänk på att alltid ha fakturan till hands när du kontaktar vår kundservice eller Visma Collectors. På uppdrag av Miva sköter Visma all hantering av påminnelser och inkasso.
Läs mer om betalning och påminnelser

Autogiro

Om du vill börja betala dina räkningar från Miva med hjälp av autogiro måste du fylla i en autogiroblankett. Den ifyllda blanketten skickar du till adressen nedan. Du kan även kontakta kundservice Länk till annan webbplats. så skickar vi en blankett hem i brevlådan.

Blankett för autogiro Länk till annan webbplats.

Miljö och Vatten i Örnsköldsvik AB
Kundservice
Box 385
891 28 Örnsköldsvik

Så fungerar det

Med autogiro dras rätt belopp automatiskt från det konto du uppger vid ansökan. Du slipper hålla reda på räkningar och förfallodagar och behöver inte heller knappa in krångliga OCR-nummer varje gång du ska betala en räkning.

Din autogiroansökan är kopplad till ditt kundnummer hos Miva och innefattar alla tjänster som du har hos Miva. Med autogiro får du en faktura precis som vanligt, men med en notering om att beloppet överförs via autogiro. Tänk på att pengarna behöver finnas på ditt konto dagen innan förfallodatum.

Autogiro i kombination med e-faktura eller e-postfaktura

Om du har autogiro går det utmärkt att kombinera med e-faktura eller e-postfaktura. Fördelen är att vi då inte skickar en pappersfaktura till din brevlåda.

E-faktura

Ta emot och betala dina räkningar från Miva direkt i din internetbank. Du förenklar din vardagsekonomi, slipper få räkningen i brevlådan och sparar samtidigt på miljön. Tjänsten är kostnadsfri och möjlig att använda om du har en internetbank.

Så fungerar det

  • I din internetbank anmäler du att du vill ha e-faktura från Miva. Sök på "Miljö och Vatten i Örnsköldsvik".
  • När du sedan får en faktura från Miva får du ett meddelande i din internetbank. Alla uppgifter såsom OCR-nummer, belopp och förfallodag finns redan registrerade. Du anger bara vilket konto du vill betala från och signerar som vanligt.
  • När din faktura är betald lagras den i din internetbank.
  • Är du osäker eller har problem med att anmäla att du vill ha e-faktura från Miva, kontakta din bank.

E-faktura i kombination med autogiro

E-faktura går utmärkt att kombinera med autogiro. Fördelen att kombinera e-faktura med autogiro är att du inte behöver gå in och godkänna din faktura för betalning, utan beloppet dras på förfallodagen via det konto som du anmält till oss.

E-postfaktura

Med E-postfaktura får du fakturan skickad till din e-postadress. Du anmäler till oss vilken e-postadress du vill att fakturan ska skickas till. Kontakta kundservice info@miva.se eller 0660-330 400.

Så fungerar det

Med E-postfaktura slipper du räkningarna i brevlådan och sparar på miljön genom mindre pappershantering. Dessutom har du alltid tillgång till fakturan. Tjänsten är kostnadsfri och börjar fungera så fort du anmält intresse till oss.

E-postfaktura i kombination med autogiro

E-postfaktura går utmärkt att kombinera med autogiro. Fördelen är att med autogiro dras beloppet direkt på förfallodagen och du behöver inte få en pappersfaktura hemskickad från oss.

Driftinformation

Härligt! Just nu har vi inga driftstörningar.