Senast publicerad | Åtgärdat

Vattenläcka i Gottne, Östansjö och Hållen

Uppdaterad information 2012-02-22, 10:00
Just nu har vi en vattenläcka i Gottne som innebär störningar i vattenleveransen. Berörda är boende i Gottne, Östansjö och Hållen.

Läckan är nu lokaliserad till Utteråvägen och arbetet med att laga läckan påbörjas så snart kabelutsättning är klart. De fortsatta störningarna i vattenleveransen gäller nu endast boende i området runt Utteråvägen. Övriga boende i Gottne, Östansjö och Hållen ska successivt få sitt vatten tillbaka. Arbetet med att åtgärda läckan beräknas vara klart under dagen.

Efter en åtgärdad vattenläcka kan vattnet vara grumligt eller missfärgat, vilket åtgärdas genom att spola kallvatten på flera tappställen (kök, badrum, tvättstuga etc). Tiden kan variera från ett par minuter upp till en halvtimme. Om problem med missfärgat vatten ändå kvarstår, kontakta kundservice.

Missfärgat vatten beror på järnutfällning som släpper vid hastigt ändrade flödesriktningar i ledningarna, som i sin tur kan bero på avstängningar eller driftstörningar på ledningsnätet, som exempelvis läckor.

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Felanmälan dygnet runt 0660-330 330
Följ Miva på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Prenumerera på Mivas driftinformation

Hjälpte informationen på sidan dig?

Sidan publicerad av Lars Westberg

Driftinformation

Härligt! Just nu har vi inga driftstörningar.