Senast publicerad 2014-06-12 | Åtgärdat

Minskat område för kokningsrekommendation i Domsjö

Område för kokningsrekommendation i Domsjö
De första provsvaren på dricksvattnet i och omkring Domsjö har nu inkommit. Resultaten gör att området där kokningsrekommendationen fortfarande gäller kan begränsas. Området där vatten som används för mat och dryck tills vidare ska kokas är från Vågsnäsvägen ner till Smed-Anders väg och österut till kottodlingen i Vårby där det kommunala ledningsnätet slutar. Området inom den blå markeringen på kartan visar vilka som är berörda av kokningsrekommendationen. Klicka på kartan för större upplösningöppnas i nytt fönster

Miva har sedan i går eftermiddag tagit ett 30-tal prover i området samt spolat och luktat på vattnet i ett stort antal bandposter i området. Merparten av proverna är helt normala. Några prover innehåller däremot så kallade koliforma bakterier som  förekommer naturligt i både mark och grundvatten, men som i höga doser kan ge symptom som diarré och magbesvär. Som en säkerhetsåtgärd gäller kokningsrekommendationen fortfarande inom ett större område än där dålig lukt och smak på vattnet påträffats.

Miva fortsätter att felsöka i området och nya prover tas kontinuerligt. Nya provresultatet och därmed ny information beräknas klara vid lunchtid imorgon torsdag den 10 maj. Fortlöpande information ges här på på Mivas hemsida.

Läs tidigare information om vattensituationen i Domsjö

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Felanmälan dygnet runt 0660-330 330
Följ Miva på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Prenumerera på Mivas driftinformation

Hjälpte informationen på sidan dig?

Sidan publicerad 2014-06-12 av Lars Westberg

Vanliga frågor

Varför har jag fått en högre faktura än vanligt?
Läs svaret här