Senast publicerad 2018-11-08 | Åtgärdat

Lukt i samband med renovering av avloppsledningar i Billsta och Domsjö

För att säkerställa drift och funktion kommer Miva under vecka 44-45 att genomföra renoveringsarbete av avloppsledningar på nedanstående områden i kommunen. Arbetet utförs genom ramavtal av Aarsleff Rörteknik som också svarar på eventuella frågor kring arbetet.

Billsta: Happstavägen 34-41
Domsjö: Mellan Tallmovägen 9 och Pensionärsgatan 17
Domsjö: Samhällsvägen, mellan Genesåsvägen och Gamla Domsjövägen

Avloppsledningarna kommer att renoveras med en metod som kallas infodring. Den innebär att vi inte behöver gräva fram ledningarna i marken, utan att vi istället lägger ett nytt rör i det gamla röret. Alla anslutande ledningar från villor och fastigheter ansluts sedan genom att ett robotverktyg transporteras in i den nya ledningen och fräser upp anslutningspunkterna.

Ofarlig lukt av plast och rökutveckling

Arbetet medför lukt av plast som är helt ofarlig i den koncentration som förekommer utanför den direkta arbetsplatsen. Ofarlig rökutveckling från ett så kallat ångtorn kommer också att uppstå.

Dålig lukt i din fastighet

Saknas det vatten i något av dina vattenlås (t ex golvbrunn) kan det medföra att lukt av plast även uppkommer i din fastighet. Lukten är helt ofarlig. Öppna kranarna i anslutning till vattenlåsen och låt vattnet rinna i någon minut samt häll vatten i dina golvbrunnar så fungerar vattenlåsen som de ska igen. Den dåliga lukten kan därefter vädras ut. Men tänk på att vänta med vädringen om dina fönster ligger nära den ånga som kan bildas under renoveringsarbetet.

Kontakt under ledningsarbetet

Tommie Jensen, arbetsledare Aarsleff Rörteknik, 08-594 764 12

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Felanmälan dygnet runt 0660-330 330
Följ Miva på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Prenumerera på Mivas driftinformation

Hjälpte informationen på sidan dig?

Sidan publicerad 2018-11-08 av Lars Westberg