Senast publicerad | Åtgärdat

Kraftigt snöfall - din sophämtning påverkas

Uppdaterad 13 januari kl 11.00

Återvinningscentralerna stängda även onsdag 13 januari

Planen var att öppna Må återvinningscentral under eftermiddagen idag onsdag 13 januari. Kombinationen av att stora snömängder ska omhändertas och att vår hjullastare är ur funktion gör dock att Må återvinningscentral är stängd även idag. Även Bjästa återvinningscentral är stängd. Från torsdag 14 januari planerar vi att ha öppet som vanligt.

Försenad sophämtning

Sophämtningen är försenad på många platser. Anmäl inte försenad sophämtning, utan låt sopkärlet stå utställt tills det blir tömt. Förseningarna kommer att köras ikapp under resterande veckan fram till fredag och sophämtning sker mellan kl 6-22. Tänk därför på att alltid har det utställt sedan kl 6 på morgonen. Tänk även på att skotta och sanda runt ditt sopkärl.

Så fungerar det när sopbilen inte kan ta sig fram

Bor du efter en väg där kommunen ansvarar för vägunderhållet kommer ditt sopkärl att tömmas så snart kommunen skottat din väg. Bor du efter en enskild/privat väg som inte är framkomlig på grund av snö eller halka uteblir sophämtningen och vi återkommer om 14 dagar.

Information om förseningar förmedlas via vår webbplats. Normalt jobbar vår entreprenör ikapp förseningar så snart vädret tillåter. Låt sopkärlet stå utställt, men placera det på din fastighet och infart så det inte kommer i vägen för snöröjningen.

Tappa upp dricksvatten

Om strömmen försvinner kan vattenpumparna sluta att fungera efter ett tag. Tappa upp lite vatten i tillbringare eller dunk så att du inte står helt utan om olyckan skulle vara framme. En dunk eller flaska med kranvatten (en ny dunk som inte använts till mjölk, juice, saft eller lösningmedel) håller i upp till 6 månader om den förvaras mörkt och svalt. PET-flaskor fyllda till ¾ håller flera år i frysen och hjälper dessutom till att hålla kylan i frysen om strömmen går.

Var rädd om dig!

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Felanmälan dygnet runt 0660-330 330
Följ Miva på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Prenumerera på Mivas driftinformation

Hjälpte informationen på sidan dig?

Sidan publicerad av Lars Westberg

Driftinformation