Senast publicerad | Åtgärdat

Kokningsrekommendationen hävd

Uppdaterad information 2018-02-23, kl 13.30
Kokningsrekommendation i Gullänget är hävd. Resultatet på de vattenprover som tagits i det berörda området är godkända. Miva och kommunens Miljö- och hälsoenhet har därför beslutat att häva kokningsrekommendationen. Vattnet behöver inte längre kokas utan kan användas som vanligt.

Miva tackar alla berörda för det extra besvär denna försiktighetsåtgärd har inneburit.

Uppdaterad information 2018-02-22, kl 16:00:
Arbetet med att åtgärda läckan på Björnavägen pågår och vi har närmare analyserat området som påverkas av läckan. Utifrån det kan vi nu begränsa området för kokningsrekommendationen till några enstaka vägar.

Boende på nedanstående vägar ska fortsätta att koka sitt vatten. Övriga kan använda sitt vatten som vanligt.

  • Björnavägen i höjd med Bussbyvallen fram till Gnistan
  • Yrkesvägen
  • Gullängetsvägen mellan Älgvägen och Sörängetsvägen
  • Ekorrvägen mellan Älgvägen och Björnavägen
  • Mejerivägen
  • Mejerigränd
  • Sportvägen

Senast kl 18 idag beräknas vi ha lagat läckan på Björnavägen och klorerat ledningen enligt ordinarie rutiner. Vi tar fortlöpande nya prover och tidigast under morgondagen går det att säga något om den fortsatta kokningsrekommendationen.

Uppdaterad information 2018-02-22, kl 15:00:
Med anledning av den utfärdade kokningsrekommendationen har Mivas kundtjänst förlängt öppethållande till kl 18 idag torsdag 22 februari.

Uppdaterad information 2018-02-22, kl 13:00:
Kokningsrekommendation gäller även Nordanås.

Uppdaterad information 2018-02-22, kl 12.30:
Med anledning av en vattenläcka på Björnavägen i Örnsköldsviks kommun kan dricksvattnet för boende i nedanstående områden vara förorenat. Som en säkerhetsåtgärd ska därför vatten som används till mat, dryck och tandborstning kokas upp. Vattnet ska koka så att tydliga bubblor syns. Vattnet kan däremot användas för tvätt och hygien.

Området som omfattas av kokningsrekommendationen är Gullänget, Kroksta, Nordanås, Skärped, Gimåt, Högland, Svartby, Brösta, Arnäs och Arnäsbölen.

Miva arbetar med att åtgärda läckan. Provtagningar görs fortlöpande och det första provresultatet beräknas klart under morgondagen. Fortsatt information lämnas på Mivas webbplats.

Information 2018-02-22, kl 04.00:
Just nu har vi en vattenläcka som innebär störningar i vattenleveransen. Berörda är boende i nedanstående område samt eventuellt intilliggande område.

Efter en driftstörning kan vattnet vara grumligt eller missfärgat, vilket åtgärdas genom att spola kallvatten på flera tappställen (kök, badrum, tvättstuga etc). Tiden kan variera från ett par minuter upp till en halvtimme. Om problemet kvarstår, kontakta kundservice.

Missfärgat vatten beror oftast på avlagringar som lossnat från ledningarna vid hastigt ändrade flödesriktningar, till exempel vid läckage eller när vattnet stängs av. Vanligast är att vattnet då blir gult eller brunt, vilket beror på att rost följer med vattnet från ledningarna. Problemet åtgärdas enligt ovan.

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Felanmälan dygnet runt 0660-330 330
Följ Miva på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Prenumerera på Mivas driftinformation

Hjälp oss att sprida informationen genom att dela sidan!

Hjälpte informationen på sidan dig?

Sidan publicerad av Kjell Edlund