Senast publicerad | Åtgärdat

Akut vattenavstängning Själevadsgatan i Örnsköldsvik

Uppdaterad information 31 januari kl 6.30:
Reparationsarbetet har dragit ut på tiden och läckan har ännu inte åtgärdats. Bland annat har ledningens läge och djup försvårat arbete. Vi beräknar att vattenleveransen ska komma igång senast vid 9-tiden.

Uppdaterad information 30 januari kl 22.45:
En tank med dricksvatten kommer att finnas placerad på Västra Dalgatan 87 från ca kl 00.00. Se karta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad information 30 januari kl 22.00:
En akut vattenavstängning är nödvändig för att åtgärda vattenläckan, vilket innebär att vattenleveransen under natten att vara helt avstängd för i kunder på Själevadsgatan 28-38 och Västra Dalgatan. Vattnet stängs av ikväll kl 23.00 och leveransen kommer att återupptas så snart läckan har åtgärdats. Senast vid 6-tiden räknar vi med att leveransen fungerar som vanligt.

En tank med dricksvatten kommer att placeras i området under reparationsarbetet. Vi återkommer inom kort med information om placering.

Information 30 januari kl 20:
Just nu har vi en vattenläcka som innebär störningar i vattenleveransen. Berörda är boende i nedanstående område samt eventuellt intilliggande område.

Efter en driftstörning kan vattnet vara grumligt eller missfärgat, vilket åtgärdas genom att spola kallvatten på flera tappställen (kök, badrum, tvättstuga etc). Tiden kan variera från ett par minuter upp till en halvtimme. Om problemet kvarstår, kontakta kundservice.

Missfärgat vatten beror oftast på avlagringar som lossnat från ledningarna vid hastigt ändrade flödesriktningar, till exempel vid läckage eller när vattnet stängs av. Vanligast är att vattnet då blir gult eller brunt, vilket beror på att rost följer med vattnet från ledningarna. Problemet åtgärdas enligt ovan.

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Felanmälan dygnet runt 0660-330 330
Följ Miva på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Prenumerera på Mivas driftinformation

Hjälpte informationen på sidan dig?

Sidan publicerad av Kjell Edlund

Driftinformation