Höströj på våra återvinningscentraler

Snart blir det höströj på våra återvinningscentraler i Björna och Husum. Då håller vi extraöppet en lördag i september och slår ett slag för återbruk. Allt sker under festliga former och i samarbete med Bygdsam i respektive område.

Bland mycket annat kommer det att finnas en loppis på våra återvinningscentraler. Bygdsam Gideälvdal och GFG Bygdsam samordnar och ansvarar för loppisen på respektive ort, men är du intresserad av att boka ett bord så gör du det här nedan.

Boka loppisbord

Det kostar inget att medverka på vår loppis, men antalet bord är begränsat. Varje bord är ca två meter långt. Men förutom bordsytan så tillåter vi även att man nyttjar ytan under bordet, vilket i praktiken innebär ytterligare två meter.

Har du inte tillräckligt med grejor för att fylla ett bord kanske du kan prata ihop dig med en vän eller granne och göra ett gemensamt loppisbord.

När du skickat in din anmälan får du en bekräftelse via e-post att vi tagit emot din anmälan. Bygdsam på respektive ort kommer därefter att återkomma till dig via e-post med besked om du fått ett bord samt om praktiska detaljer inför själva loppisen.

Skynda att boka bord - först till kvarn gäller!

Boka bord på Björna återvinningscentral 21 september

Boka bord på Husum återvinningscentral 28 september

Minska matavfallet med fyra kilo

#36 Se över ditt matsvinn! Tänk dig att du slänger en ostskiva eller 1,1 cl mjölk mindre om dagen. Det blir 11 gram om dagen, 77 gram på en vecka, och fyra kilo på ett år! Det låter inte så mycket, men om varje svensk minskar sin avfallsmängd med bara fyra kilo om året så har vi goda förutsättningar för att vända en ohållbar trend.

Fler miljötips