DENNA SIDA ÄR RIKTAD TILL FÖRETAGSKUNDER

Auktorisering för insamling av tidningar och papper

Från 2022 omfattas returpapper inte av producentansvar, utan är nu ett avfall under kommunens ansvar. Entreprenörer som utför fastighetsnära insamling av tidningar och papper i flerfamiljshus och verksamheter måste därför vara auktoriserade av Miva.

Från den 1 januari 2022 tillämpar Örnsköldsviks kommun auktorisation av entreprenörer för fastighetsnära insamling av tidningar och papper från flerbostadshus och verksamheter.

För att ha rätt att utföra fastighetsnära insamling av tidningar och papper i Örnsköldsviks kommun krävs därför auktorisation genom ett avtal med Miva. Ansökan om att bli auktoriserad lämnas via kommunens tjänst e-avrop. Tänk på att du första måste skapa en användare om du inte använt e-avrop tidigare.

För frågor, kontakta Åsa Möller via telefon 0660-330 351 eller e-post asa.moller@miva.se.

Ansök om att bli auktoriserad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anlita auktoriserad entreprenör

Flerbostadshus och verksamheter i kommunen som önskar fastighetsnära insamling av tidningar och papper kan från och med 1 januari 2022 anlita valfri leverantör som är auktoriserad av Miva.

Auktoriserade entreprenörer

Ragn-Sells Recycling AB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Stena Recycling Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Driftinformation

Härligt! Just nu har vi inga driftstörningar.

"Reklam, nej tack"

#40 Ett svenskt hushåll får cirka 50 kilo pappersreklam varje år. Sätt upp en skylt med "Reklam nej tack" på brevlådan eller vid brevinkastet så slipper du 40 av dem. Genom att avbeställa reklam minskar du både utsläpp och skogsavverkning.

Fler miljötips