Extra slamtömning

I Örnsköldsviks kommun är ordinarie slamtömningsperiod är maj-oktober. Under den perioden genomförs obliagatorisk slamtömning i hela kommunen. Har du behov av en extra slamtömning eller tätare tömningsintervall kan vi erbjuda flera olika tjänster. Allt beroende på hur bråttom du har att få brunnen/tanken tömd.

Akuttömning

Vid behov av snabb tömning beställer du akuttömning, som utförs inom 24 timmar. Akuttömning beställs via kundservicelänk till annan webbplats och debiteras med ett tillägg utöver ordinarie taxa. Vid behov av akut tömning efter kontorstid, ring vårt nummer för felanmälan, 0660-330 330.

Taxa för slamtömning

Budad tömning

För extra slamtömning som inte är akut beställer du budad tömning, som utförs inom sju arbetsdagar. Budad tömning beställs via kundservicelänk till annan webbplats och debiteras med ett tillägg utöver ordinarie taxa.

Taxa för slamtömninglänk till annan webbplats

Tömning under en specifik dag

I en stor kommun som vår innebär slamtömning ett omfattande logistikarbete för att det ska kunna genomföras på ett rationellt och miljömedvetet sätt. Önskar du budad tömning en specifik dag måste du därför göra din beställning hos kundservice minst sju arbetsdagar innan önskad tömningsdag.

Tätare tömningsintervall

Om du på förhand vet att du har behov av fler ordinarie tömningar per år kan du meddela detta till kundservice och på så sätt slippa beställa extra tömning med de extrakostnader som det innebär. Enda kravet är att minst en tömning görs under den ordinarie slamtömningsperioden och den vecka som gäller för området där du bor. De tömningstillfällen du på förhand meddelar kundservice ligger sedan kvar i vårt kundregister till nästa år fram till dess att du meddelar oss nya önskemål om tömning. Beställ tätare tömningsintervall via kundservicelänk till annan webbplats och debiteras enligt ordinarie taxa.

Taxa för slamtömninglänk till annan webbplats

Driftinformation

Härligt! Just nu har vi inga driftstörningar.

Lämna till second hand

#4 Lämna dina gamla och hela saker till second hand eller sälj dem på internet istället för att slänga dem. På alla våra återvinningscentraler finns fina möjligheter att lämna till second hand. Möbler och heminredning lämnar du i Startpunktens tält/containers, och kläder, skor, accessoarer och hemtextil lägger du i Myrornas insamlingsbehållare.

Fler miljötips