Vad kan jag lämna på de nya återvinningscentralerna?

Här kan du lämna samma avfall som du tidigare lämnade på den mobila återvinningscentralen, det vill säga grovavfall, elektronikavfall och farligt avfall. Visst avfall kan inte lämnas på de nya återvinningscentralerna. Det gäller asbest, fat med spillolja och okända kemikalier som hänvisas till Må återvinningscentral samt brandsläckare och däck som hänvisas till återförsäljare. Sedan finns ett antal avfallsslag som du inte kan lämna på någon av våra återvinningscentraler, exempelvis bilar, sprängämnen, ensilageplast och läkemedel. Mer om detta finns att läsa på vår webbplats miva.se och på våra återvinningscentraler.

På de nya återvinningscentralerna finns även möjlighet att lämna möbler, heminredning och cyklar som du tröttnat på, men som för den skull inte behöver kasseras. Uttjänta möbler tas om hand och renoveras av de som deltar i Startpunktens verksamhet, och reparerade möbler säljs i Startpunktens återvinningsbutik på Sjögatan 5 i Örnsköldsvik.

På de nya återvinningscentralerna finns även Myrorna insamlingscontainer där du lämnar kläder, skor, accessoarer och hemtextil.

Vanliga frågor

Är det verkligen miljövänligt att diska ur förpackningar för återvinning?
Läs svaret här

Rensa avloppet varje månad

#33 Rensa avlopp i både handfat och dusch en gång i månaden så förebygger du stopp och dålig lukt. Använd aldrig propplösare - det är inte bra för rören som kan skadas. Om du får stopp, prova istället att hälla i en ganska stor mängd hett vatten. Om det inte fungerar, lös en kopp bikarbonat och en kopp salt i en kastrull med kokande vatten, och häll detta i avloppet. Om det ändå inte fungerar, kontakta Miva.

Fler miljötips