Må återvinningscentral

OBS! Från och med lördag 18 april kommer vi att begränsa antalet besökare på våra återvinningscentraler till maximalt 50 personer samtidigt. För att minska trängseln och risken för smittspridning tipsar vi dig som har möjlighet att komma tisdag till fredag och gärna i början eller slutet av öppethållandet. Läs mer

Adress

Må återvinningscentral finns på Returvägen 9 i Må. Följ skyltning i rondellen vid norra infarten till Örnsköldsvik.
Se kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Det här kan du lämna

Hushållets grovavfall vilket definitionsmässigt handlar om sådant som inte ryms i ditt sopkärl. Elektronikavfall, farligt avfall, trädgårdsavfall och obrännbart avfall som inte alls hör hemma i sopkärlet ska också lämnas här.
Läs mer om vilket avfall du kan lämna

På våra återvinningscentraler finns även Startpunkten där du kan lämna möbler, heminredning och cyklar för återbruk. Kläder, skor, accessoarer och hemtextil lämnar du i Myrornas insamlingsbehållare så det kan komma till nytta för andra. Nu finns även möjlighet att lämna hela lastpallar och pallkragar till återanvändning.

Vid infartsgrindarna till Må finns en återvinningsstation för tidningar samt hushållsförpackningar av glas, papper, plast och metall. Stationen är tillgänglig dygnet runt och är av samma typ som finns på ytterligare 32 platser i kommunen. För skötsel och drift av dessa stationer ansvarar FTI, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen.

FÖR DIG SOM ÄR FÖRETAGSKUND

Företagare eller tungt fordon

Företag är välkommen att nyttja återvinningscentralen under förutsättning att avfallet är sorterat och fordonet har en totalvikt på max 3,5 ton. För detta betalar företag ett fast enhetspris (farligt avfall debiteras separat utifrån vikt).
Läs mer om att besöka återvinningscentralen som företagare

Kostnad

Som privatperson besöker du våra återvinningscentraler utan kostnad. Det ingår i grundavgiften för hushållsavfall. Företag som nyttjar återvinningscentralen betalar däremot ett fast enhetspris.

Tänk på!

 • Alla säckar med avfall måste vara genomskinliga.
 • Återvinningscentralerna är arbetsmiljön för vår värdefulla personal. Därför ska allt avfall som dammar vara förpackat i genomskinliga säckar eller dylikt. Naturligtvis farligt avfall som asbest, men även annat avfall som dammar, exempelvis isolering eller sågspån.
 • Vanliga hushållssopor får inte lämnas på våra återvinningscentraler. Läs mer om vilket avfall du inte kan lämna
 • Grovsortera ditt avfall redan när du lastar det. Det underlättar sorteringen när du kommer till återvinningscentralen. Det blir både enklare och går snabbare. I vilken ordning du kan grovsortera ser du på vår interaktiva karta över Må återvinningscentral. Ladda ner karta över Må återvinningscentral
 • Ta det lugnt och kör försiktigt när du besöker återvinningscentralen. Tänk även på skaderisken och att du som målsman är ansvarig för minderåriga barn. Och tack för att du inte låter bilen stå på tomgång!

Frågor

För att hjälpa dig att sortera och svara på frågor finns vår personal till hands när du besöker Må återvinningscentral. Har du frågor innan ditt besök är du välkommen att kontakta kundservice.

Flygbild över Må återvinningscentral

Öppettider Må återvinningscentral v 43

 • måndag 19/10 07.00–20.00
 • tisdag 20/10 07.00–20.00
 • onsdag 21/10 07.00–20.00
 • torsdag 22/10 07.00–20.00
 • fredag 23/10 07.00–16.00
 • Lördag 24/10 10.00–14.00
 • Söndag 25/10 Stängt