Lämna själv-kort

Lämna själv-kortet gör det möjligt för dig som privatperson att lämna avfall även när återvinningscentralen normalt är stängd och obemannad. Allt som krävs är en kort utbildning som genomförs på återvinningscentraelen. I praktiken fungerar sedan ditt körkort som Lämna själv-kort.

Se vår film hur du skaffar och använder Lämna själv-kort

Boka utbildningstillfälle för att skaffa Lämna själv-kort Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

OBS! Det är för närvarande problem att logga in på bokningstjänsten via mobilen. Tills problemet är löst kan du som loggar in från mobilen testa att logga in genom att välja ”BankID på annan enhet” även om du loggar in från samma enhet. Då får du ange ditt personnummer och uppmanas att manuellt öppna BankID. När du gjort det och loggat in ska du kunna gå tillbaka till webbläsaren och vara inloggad.

Här kan Lämna själv-kort användas

Återvinningscentral

Öppettider

Bjästa återvinningscentral

Söndag-torsdag kl 9-20


Stängt alla röda vardagar.

Vad krävs för att få tillgång till ett Lämna själv-kort?

För att få ett Lämna själv-kort behöver du genomgå en kort utbildning där vi berättar om hur sorteringen av avfallet går till och där du har möjlighet att ställa frågor. Under utbildningen får du också veta mer om regler som gäller när du besöker en obemannad återvinningscentral. Missbruk av reglerna kan innebära att Lämna själv-kortet återtas.

Utbildningen tar cirka 60 minuter och genomförs på plats på återvinningscentralen. Efter utbildningen fungerar ditt körkort som ett passerkort för att komma in på återvinningscentralen även när den inte är bemannad. På den här sidan bokar du enkelt ditt utbildningstillfälle.

För att kunna skaffa Lämna själv-kort måste du:

  • vara myndig (fyllt 18 år)
  • vara folkbokförd i Örnsköldsviks kommun eller äga en fastighet som betalar sophämtningsavgift i Örnsköldsviks kommun
  • ha genomgått och blivit godkänd i Mivas utbildning

Tänk på, att om ni är flera i hushållet som vill använda Lämna själv-kort är det viktigt att alla registrerar sig för utbildning.

Frågor eller funderingar

Har du allmänna frågor om hur Lämna själv-kortet fungerar är du välkommen att kontakta vår kundservice via lamnasjalv@miva.se eller på 0660-330 400.

Personuppgifter och säkerhet

När du visar ditt körkort i terminalen registeras ditt besök i vår databas. Registreringarna behövs för att systemet ska fungera och för att få statistik. Uppgifterna används också för att kunna återkoppla till dig som kund vid eventuella felsorteringar.
Läs mer om hur Miva hanterar personuppgifter

Övervakningskameror används för att övervaka när det är dags att tömma containrar och när det behöver snöröjas. Kamerorna ger också möjlighet att återkoppla felsorteringar.

Har vi dina kontaktuppgifter?

Driftstörningar och annat som är bra för dig att känna till kommer i första hand att förmedlas här på vår webbplats och vår Facebooksida. Information om eventuella felsorteringar skickas via e-post. Kom därför ihåg att ändra dina kontaktuppgifter om du exempelvis flyttar eller får nytt telefonnummer. Uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Driftinformation

Härligt! Just nu har vi inga driftstörningar.

"Reklam, nej tack"

#40 Ett svenskt hushåll får cirka 50 kilo pappersreklam varje år. Sätt upp en skylt med "Reklam nej tack" på brevlådan eller vid brevinkastet så slipper du 40 av dem. Genom att avbeställa reklam minskar du både utsläpp och skogsavverkning.

Fler miljötips