På Bjästa återvinningscentral finns olika sorteringsplatser där du ska lämna ditt avfall. Exakt på vilken plats du ska slänga ditt avfall beror på vilken typ av avfall du har. Klicka på kartan för att läsa mer om respektive sorteringsplats.
För att hjälpa dig att sortera och svara på frågor finns vår personal till hands, men lyfta och bära måste du göra själv.
Ladda ner karta över Bjästa återvinningscentral (pdf, 317.4 kB)
Exempelvis spillolja/diesel (max 25 liter), färgrester och kemikalier (max 25 kilo), ljuskällor och lysrör, batterier och dylikt.
För asbest, kontakta Mivas kundservice, 0660-330 400.
Exempelvis dator, telefon, dammsugare, elhandverktyg, armaturer och dylikt. Även TV, bildskärm och lös kabel lämnas här. Allt som har batteri eller sladd!
Exempelvis flaskor och burkar av ofärgat glas.
OBS! Endast flaskor och burkar som fungerat som hushållsförpackningar.
Exempelvis flaskor och burkar av färgat glas.
OBS! Endast flaskor och burkar som fungerat som hushållsförpackningar.
Som en service till dig som besöker Må återvinningscentral finns även en återvinningsstation för tidningar samt hushållsförpackningar av glas, papper, plast och metall. Återvinningsstationen på Må är av samma typ som finns på ytterligare 32 platser runt om i kommunen. För skötsel och drift av dessa ansvarar FTI, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen.
Exempelvis tidningar och förpackningar av glas, papper, plast och metall.
I Myrornas insamlingsbehållare kan du lämna kläder, skor, accessoarer och hemtextil. Tänk på att det du lämnar ska vara torrt och rent!
Exempelvis kläder som du tröttnat på, men som för den skull inte behöver kasseras.
Exempelvis hårda plastförpackningar som burkar, flaskor, dunkar, hinkar, plastlock och korkar. Exempelvis mjuka plastförpackningar som bärkassar, plastpåsar, refillpaket, tuber, plastfolie/plastfilm och frigolit. Hårda och mjuka plastförpackningar sorteras tillsammans.
Exempelvis konservburkar, värmeljushållare, kaviartuber och aluminiumfolie, men även lock och kapsyler av metall är förpackningar som med fördel kan återvinnas.
I Startpunktens container kan du lämna möbler, heminredning och cyklar som du tröttnat på, men som för den skull inte behöver kasseras. Uttjänta möbler renoveras av de som deltar i Startpunktens verksamhet och säljs sedan i Startpunktens återvinningsbutik på Sjögatan 5 i Örnsköldsvik.
Ris.
Endast rotverk.
OBS! Vedträ, stockar och huggkubbar slängs i Ris.
Exempelvis gräs, löv, kottar, barr, fallfrukt och växter.
Exempelvis matjord, grus, trädgårdsplattor, betongplintar, tegelpannor och tegelstenar.
Exempelvis kylskåp, frysskåp och frysbox.
Exempelvis gräs, löv, kottar, barr, fallfrukt och växter.
Exempelvis WC-stol, handfat, klinker, kakel, keramik och lerkrukor.
Exempelvis däck från personabil, MC och fyrhjuling.
Exempelvis däck från personabil, MC och fyrhjuling.
Exempelvis stora kartonger, flyttlådor, papprör och rullwellpapp.
Exempelvis skumgummimadrasser, möbeldynor, mattor och större frigolit. Allt brännbart avfall som inte ryms i ditt sopkärl.
Exempelvis glasull, stenull, planglas och spegelglas.
Exempelvis gipsskivor och gipsbruk.
Exempelvis stoppade möbler, resårmadrasser, plastmöbler, PVC-rör, fönster, och skidor. Allt brännbart som är över 80 cm långt och som inte är av trä eller metall hör hemma i kategorin som fått namnet tygsoffor och skinnsoffor.
Exempelvis värmeljuskoppar, järnskrot, cykel, spark, badkar, gräsklippare, metallstolar, kastruller och övriga metallprodukter som inte är förpackningar.
Exempelvis trämöbler, brädor, spånskivor och plywood.
Exempelvis tryckimpregnerat trä och slipers.