Bjästa återvinningscentral

VIKTIGT! Utifrån Folkhälsomyndigheten och Region Västernorrlands skärpta allmänna råd kommer vi i ännu större utsträckning att minimera risken för smittspridning på våra återvinningscentraler. Det kommer vi att göra genom att begränsa insläppet av kunder. När för många besökare finns på återvinningscentralen kommer vår personal be dig vänta. Vi hoppas på visad respekt för denna åtgärd för att minska risken för smittspridning. Läs mer

OBS! Bjästa återvinningscentral har fått ny skyltning som stämmer överens med det nya nationella namn- och symbolsystemet för avfall. Ta del av hur de nya skyltarna ser ut innan du besöker oss.

Nya namn och symboler för avfall

Adress

Bjästa återvinningscentral finns på Ariavägen 3 i Bjästa intill Övik Energis värmeverk. Infart från Sidensjövägenvia Duettvägen.
Se karta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det här kan du lämna

Hushållets grovavfall vilket definitionsmässigt handlar om sådant som inte ryms i ditt sopkärl. Elektronikavfall, farligt avfall, trädgårdsavfall och obrännbart avfall som inte alls hör hemma i sopkärlet ska också lämnas här.
Läs mer om vilket avfall du kan lämna

På våra återvinningscentraler finns även Startpunkten där du kan lämna möbler, heminredning och cyklar för återbruk. Kläder, skor, accessoarer och hemtextil lämnar du i Myrornas insamlingsbehållare så det kan komma till nytta för andra.

FÖR DIG SOM ÄR FÖRETAGSKUND

Företagare eller tungt fordon

Företag är välkommen att nyttja återvinningscentralen under förutsättning att avfallet är sorterat och fordonet har en totalvikt på max 3,5 ton. För detta betalar företag ett fast enhetspris (farligt avfall debiteras separat utifrån vikt).
Läs mer om att besöka återvinningscentralen som företagare

Kostnad

Som privatperson besöker du våra återvinningscentraler utan kostnad. Det ingår i grundavgiften för hushållsavfall. Företag som nyttjar återvinningscentralen betalar däremot ett fast enhetspris. 

Tänk på!

 • Alla säckar med avfall måste vara genomskinliga.
 • Återvinningscentralerna är arbetsmiljön för vår värdefulla personal. Därför ska allt avfall som dammar vara förpackat i genomskinliga säckar eller dylikt. Naturligtvis farligt avfall som asbest, men även annat avfall som dammar, exempelvis isolering eller sågspån. Från och med årsskiftet 2020/2021 skärper vi därför kravet på att allt avfall som dammar måste vara förpackat i genomskinliga säckar eller dylikt för att få lämnas.
 • Vanliga hushållssopor får inte lämnas på våra återvinningscentraler. Läs mer om vilket avfall du inte kan lämna
 • Grovsortera ditt avfall redan när du lastar det. Det underlättar när du kommer till återvinningscentralen. Det blir både enklare och går snabbare. I vilken ordning du kan grovsortera ser du på vår karta över Bjästa återvinningscentral. Se karta över Bjästa återvinningscentral
 • Ta det lugnt och kör försiktigt när du besöker återvinningscentralen. Tänk även på skaderisken och att du som målsman är ansvarig för minderåriga barn. Och tack för att du inte låter bilen stå på tomgång!

Frågor

För att hjälpa dig att sortera och svara på frågor finns vår personal till hands när du besöker Bjästa återvinningscentral. Har du frågor innan ditt besök är du välkommen att kontakta kundservice.

Bjästa återvinningscentral

Driftinformation

Öppettider Bjästa återvinningscentral v 38

 • måndag 20/9 13.00–20.00
 • tisdag 21/9 Stängt
 • onsdag 22/9 13.00–20.00
 • torsdag 23/9 13.00–20.00
 • fredag 24/9 Stängt
 • Lördag 25/9 Stängt
 • Söndag 26/9 Stängt