Vi Håller Rent - Delta i årets skräpjakt

Imagebild för skräpplockardagarna

"Vi Håller Rent" (tidigare Skräpplockardagarna) är Sveriges största manifestation mot nedskräpning. Organisationen Håll Sverige Rent står bakom den årliga kampanjen som samlar alla som vill visa att de är emot nedskräpning och för ett skräpfritt Sverige. Alla är välkomna att delta utifrån sina förutsättningar, men eftersom barn och elever är de flitigaste deltagarna vill Miva underlätta för de förskolor och skolor som deltar i manifestationen.

Skräpplock skapar engagemang

Vi Håller Rent arrangeras inte bara för att tillfälligt göra miljön lite renare, utan för att skapa förståelse och engagemang. Genom att se skräpet och effekten av även de små skräpföremålen så skapas engagemang. Många som plockar skräp visar samtidigt omvärld och beslutsfattare att nedskräpningen är en viktig fråga.

Skärpplockning under vecka 20

Under vecka 20 anordnas skräpplockardagarna i Örnsköldsviks kommun. Mer information kommer i början av 2019.

 

Läs mer om Vi Håller Rentlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vanliga frågor

Kan det uppstå lukt från matavfallet i köket och ute vid sopkärlet?
Läs svaret här

Rensa avloppet varje månad

#33 Rensa avlopp i både handfat och dusch en gång i månaden så förebygger du stopp och dålig lukt. Använd aldrig propplösare - det är inte bra för rören som kan skadas. Om du får stopp, prova istället att hälla i en ganska stor mängd hett vatten. Om det inte fungerar, lös en kopp bikarbonat och en kopp salt i en kastrull med kokande vatten, och häll detta i avloppet. Om det ändå inte fungerar, kontakta Miva.

Fler miljötips