Vårröj på våra återvinningscentraler

Tack alla ni som var med på vårröj i Bredbyn den 4 maj och Bjästa den
11 maj. Trots det svala vädret blev det annorlunda och välbesökta dagar
på våra återvinningscentraler. Här ser ni ett urval av teckningarna från vår teckningstävling på respektive ort. Till dessa kloka konstnärer skickar vi en biobiljett!

Bredbyn

Kretslopp
Meja Englund, Bjästa

Glasåtervinning
Signe Westberg, Gottne

Skruttar, skal och sopkärl
Lill-Adelle Yngvesson, Österfanbyn

Bjästa

Olika avfall
Elna Jonsson, Överhörnäs

Bananskal och äppelskrutt
Rut Lundgren, Bjästa

Vattenkanna
Klara Ottosson, Svedjeholmen

Välkommen på vårröj

Snart blir det vårröj på våra återvinningscentraler i Bredbyn och Bjästa. Då håller vi extraöppet en lördag i maj och slår ett slag för återbruk. Allt sker under festliga former och i samarbete med Bygdsam i respektive område.

Bland mycket annat kommer det att finnas en loppis på våra återvinningscentraler. Bygdsam Anundsjö och Bygdsam Nätradalen samordnar och ansvarar för loppisen på respektive ort, men är du intresserad av att boka ett bord så gör du det här nedan.

Boka loppisbord

Antalet bord är begränsat och varje bord är ca två meter långt. Men förutom bordsytan så tillåter vi även att man nyttjar ytan under bordet, vilket i praktiken innebär ytterligare två meter.

Har du inte tillräckligt med grejor för att fylla ett bord kanske du kan prata ihop dig med en vän eller granne och göra ett gemensamt loppisbord.

När du skickat in din anmälan får du en bekräftelse via e-post att vi tagit emot din anmälan. Bygdsam på respektive ort kommer därefter att återkomma till dig via e-post med besked om du fått ett bord samt om praktiska detaljer inför själva loppisen.

Skynda att boka bord - först till kvarn gäller!

Boka bord på Bredbyn återvinningscentral 4 maj

Boka bord på Bjästa återvinningscentral 11 maj

Gummi istället för engångs

#34 Använd gummihandskar hellre än engångshandskar för att skydda händerna när du städar. Då slösar du inte på naturresurserna. Om du inte kan använda gummahandskar på grund av t ex allergi, finns tunna bomullsvantar som du kan använda under dessa. Det finns även särskilda gummihandskar utan latex för allergiker.

Fler miljötips