Denna sida är riktad till företagskunder

Avfallstjänster vid evenemang

Ska du arrangera en idrottstävling, marknad eller annat evenemang? Vi hjälper dig att hitta bra avfallslösningar för just ditt arrangemang.

Arrangören ska göra det möjligt att sortera

Som arrangör för ett evenemang ska du göra det möjligt att sortera det avfall som uppstår under evenemanget. Det behöver finnas behållare för att samla in matavfall, restavfall och förpackningar.

Mat- och restavfall hämtas av Miva

Vid evenemang är det Miva som ansvarar för hämtning av mat- och restavfall och det är endast Miva eller den vi anlitar som får hämta detta avfall.

Förpackningar hämtas av entreprenör

Behållare för och tömning av annat avfall, såsom förpackningar, beställer du hos privata företag. Fråga oss om du vill veta mer kring detta.

Beställ våra avfallstjänster i god tid

Kontakta oss tidigt i din planering för att ta reda på vilka avfallslösningar som passar ditt evenemang. Senast 15 arbetsdagar innan ditt planerade event behöver vi ha din förfrågan.

Vi har både kärl och bottentömmande behållare som vi levererar, tömmer och hämtar hem under ordinarie arbetstid (måndag–fredag 07.00–16.00).

Önskar du tömning på andra tider är du välkommen att kontakta oss för offert och överenskommelse. Du kan alltså inte kontakta oss för att ändra hämtningstid under ett pågående evenemang.

Tips för ett hållbart evenemang

  • Använd skyltar för olika avfallsslag så att besökarna lättare kan sortera. Vi lånar gärna ut skyltar.
  • Undvik matsvinn.
  • Försök minska mängden engångsartiklar.
  • Kranmärk evenemanget. Det innebär att du väljer att servera kranvatten istället för flaskvatten. Då finns möjlighet att hyra en vattentank av oss och vi lyfter gärna ditt kranmärkta evenemang i våra sociala medier.
Hjälpte informationen på sidan dig?