Senast publicerad | Åtgärdat

Lukt i samband med renovering av avloppsledningar Björna, Centralorten, Sidensjö, Själevad, Skidsta, Skorped, Kroksta och Ås

För att säkerställa drift och funktion kommer Miva under vecka 25-27 att genomföra renoveringsarbete av avloppsledningar på nedanstående områden i kommunen. Arbetet utförs genom ramavtal av Aarsleff Rörteknik AB som också svarar på eventuella frågor kring arbetet.

Vecka 25
Degersjövägen

Vecka 26
Degersjövägen
Furugatan
Husumvägen (mellan Öviksvägen och Björkvägen)
Nygatan (mellan Hantverkaregatan och Korsgatan)
Sikelvägen,(korsningen Sikelvägen-Karlslundsvägen)
Skorpedsvägen (55-57)
Södervägen (11-13 och 46-48)
Virkesvägen
Åsvägen (114-Måndagsvägen)

Vecka 27
Husumvägen (mellan Öviksvägen och Björkvägen)
Hämra (106-112)


Avloppsledningarna kommer att renoveras med en metod som kallas infodring. Den innebär att vi inte behöver gräva fram ledningarna i marken, utan att vi istället lägger ett nytt rör i det gamla röret. Alla anslutande ledningar från villor och fastigheter ansluts sedan genom att ett robotverktyg transporteras in i den nya ledningen och fräser upp anslutningspunkterna.

Ofarlig lukt av plast och rökutveckling
Arbetet medför lukt av plast som är helt ofarlig i den koncentration som förekommer utanför den direkta arbetsplatsen. Ofarlig rökutveckling från ett så kallat ångtorn kommer också att uppstå.

Dålig lukt i din fastighet
Saknas det vatten i något av dina vattenlås (t ex golvbrunn) kan det medföra att lukt av plast även uppkommer i din fastighet. Lukten är helt ofarlig. Öppna kranarna i anslutning till vattenlåsen och låt vattnet rinna i någon minut samt häll vatten i dina golvbrunnar så fungerar vattenlåsen som de ska igen. Den dåliga lukten kan därefter vädras ut. Men tänk på att vänta med vädringen om dina fönster ligger nära den ånga som kan bildas under renoveringsarbetet.

Kontakt under ledningsarbetet
Tommie Jensen, arbetsledare Aarsleff Rörteknik AB, 070-941 34 12

Frågor eller funderingar?
Kontakta Mivas kundservice 0660-330 400, info@miva.se
Felanmälan dygnet runt 0660-330 330
Följ Miva på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Prenumerera på Mivas driftinformation

Hjälpte informationen på sidan dig?

Sidan publicerad av Peter Söderqvist

Driftinformation

Härligt! Just nu har vi inga driftstörningar.