Lyssna

Lediga tjänster

Här annonserar vi alla lediga tjänster på Miva. Välkommen att skicka din ansökan till oss. Du kan också prenumerera på information om lediga tjänster hos oss.

Kontaktperson för rekrytering
Mikael Tjernberg, personalchef
Tfn 0660-330 319
E-post

 • [2017-06-08] Miva söker styr- och reglertekniker 
  Vatten och avlopp är tillsammans med avfall och återvin­ning vår vardag. Det är i vår bransch som de stora satsningarna görs. Det behövs eftersom en viktig del av vår infrastruktur ska fungera både idag och långt in i framtiden.
  Vatten är världens viktigaste livsmedel och vi har ett ansvarsfullt uppdrag för att det ska gå en ren och frisk framtid till mötes i många miljoner år till. Därför behöver vårt arbete hela tiden utvecklas i takt med nya förutsättningar och utmaningar.
  Dina arbetsuppgifter
  Du kommer huvudsakligen att arbeta med uppgradering av befintliga system, ny- och ombyggnad, uppgraderingar av PLC, driftsättning och felsökning. I din roll ingår också att vara en resurs vid genomförande av projekt – hela vägen från anbud till leverans av färdig lösning. Vi arbetar oftast i team tillsammans med personer som har andra kompetenser inom bolaget men också enskilt.
  Du kommer att arbeta med tillsyn och skötsel samt felsökning på våra vatten- och avloppsanläggningar men även med investeringar vid behov. Arbetet kommer att utföras både självständigt och i grupp.Beredskapstjänstgöring kan ingå.
  Kvalifikationer
  Vi söker nu dig som har dokumenterad kompetens enligt nedan:
  • Styr- & reglerteknik
  • PLC-programmering & HMI-programmering
  • Elutbildning
  • B-körkort
  Andra önskvärda kompetensområden kan vara:
  • Elbehörighet
  • Energioptimering
  • Mekanisk kunskap
  • VVS-kunskap
  • Larmsystem
  • Kameraövervakning
  • Brandlarmssystem
  • SCADA system, övergripande styrsystem
  Dina personliga egenskaper är viktiga, som till exempel god organisationsförmåga, entusiasm, uthållighet och egen drivkraft. Som person är du ödmjuk och har lätt att skapa goda relationer.
  Övrigt
  Verksamheten inom enheten är en av grundpelarna i samhället, vilket gör vårt arbete viktigt och meningsfullt. Hos oss får du möjlighet att se helheten i va-verksamheten. Vi erbjuder en stimulerande och kreativ miljö, tydliga och mätbara mål samt realistiska krav och utmaningar som lägger grunden för att kunna göra ett bra arbete. Genom delaktighet och ansvar medverkar du till verksamhetens utveckling. Allt vårt arbete utgår från Mivas fyra ledstjärnor:
  • Effektiv resursanvändning
  • Hållbar utveckling
  • Långsiktigt miljöansvar
  • Engagerade medarbetare
  Tjänsten kan kräva säkerhetsklassning enligt klass 2.Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnor som sökande till den här tjänsten.Tillträde: SnarastTjänstgöringsgrad: 100 %, tillsvidareanställning.
  Kontaktperson
  Frågor om tjänsten besvaras av:John Staberg, enhetschef va-anläggningar,
  john.staberg@miva.se, 0660-330 424
  Mikael Tjernberg, personalchef,
  mikael.tjernberg@miva.se, 0660-330 319
  Ansökan Välkommen med din ansökan senast den 7 juli 2017 .Ansök härVi har gjort vårt mediaval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med företag/försäljare av rekryteringstjänster och annonser.
  Om Miva
  Miljö och Vatten i Örnsköldsvik AB (Miva) är ett helägt kommunalt bolag som ansvarar för vatten och avlopp samt avfall och återvinning i Örnsköldsviks kommun. Vi producerar, distribuerar och säljer dricksvatten samt tar hand om och renar avloppsvatten. Vi ansvarar även för att samla in, behandla och transportera bort kommunens hushållsavfall. Miva har drygt 100 medarbetare och omsätter ca 200 miljoner kronor.
 • [2016-11-11] Miva söker enhetschef för VA-anläggningar
  Vill du ta ansvar för vår framtid? Då ska du arbeta i vår bransch. Vårt arbete är konkret, men många glömmer att det också är i vår bransch som de stora utmaningarna och satsningarna görs. Det behövs för att en viktig del av vår infrastruktur ska fungera både idag och långt in i framtiden.Vattnet har många miljoner år på nacken och är världens viktigaste produkt. Och vi har ett ansvarsfullt uppdrag för att vattnet ska gå en ren och frisk framtid till mötes i många miljoner år till. Många framtidsfrågor rör just vattnet. Vårt arbete måste därför hela tiden utvecklas i takt med nya förutsättningar och utmaningar.Dina arbetsuppgifterSom enhetschef ansvarar du för produktion av dricksvatten och rening av spillavloppsvatten med tillhörande distributionsanläggningar som pumpstationer, tryckstegringsstationer och högreservoarer. Du är direkt underställd avdelningschef och ingår i avdelningens ledningsgrupp. På din enhet finns idag ett 30-tal medarbetare som under din ledning sköter tillsyn, underhåll, driftoptimering, utveckling och förnyelse av 260 vatten- och avloppsanläggningar. Utveckling och förvaltning av bolagets styr- och övervakningssystem hanteras också inom enheten liksom ansvaret för avläsning och byten av vattenmätare hos våra kunder. Som enhetschef har du både personal- och budgetansvar.KvalifikationerDu är högskole- eller civilingenjör eller har motsvarande utbildning samt erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har stor erfarenhet av ledarskap och goda IT-kunskaper. Du är engagerad, strukturerad och analytisk. Du drivs av en vilja att motivera och engagera dina medarbetare samt utveckla deras kreativitet och samarbetsförmåga. Du är resultatinriktad, en god kommunikatör och har förmåga att skapa en positiv anda och en tydlig struktur runt dig. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.ÖvrigtVerksamheten inom enheten är en av grundpelarna i samhället, vilket gör vårt arbete viktigt och meningsfullt. Hos oss får du möjlighet att se helheten i va-verksamheten. Vi erbjuder en stimulerande och kreativ miljö, tydliga och mätbara mål samt realistiska krav och utmaningar som lägger grunden för att kunna göra ett bra arbete. Genom delaktighet och ansvar medverkar du till verksamhetens utveckling.Inom Miva tillämpar vi ett kommunikativt ledarskap och allt vårt arbete utgår från Mivas ledstjärnor:
  • Effektiv resursanvändning
  • Hållbar utveckling
  • Långsiktigt miljöansvar
  • Engagerade medarbetare
  Vi ser mångfald som en styrka och vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfödelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför vår verksamhet.KontaktpersonFrågor om tjänsten besvaras av:
  Kent Westerlund, avdelningschef Vatten och avlopp, 0660-330 410
  Mikael Tjernberg, personalchef, 0660-330 319
  AnsökanSkicka din ansökan via vårt webbformulär senast den 4 december 2016 .
  Skicka ansökan
  Vi har gjort vårt mediaval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med företag/försäljare av rekryteringstjänster och annonser. Om MivaMiljö och Vatten i Örnsköldsvik AB (Miva) är ett helägt kommunalt bolag som ansvarar för vatten och avlopp samt avfall och återvinning i Örnsköldsviks kommun. Vi producerar, distribuerar och säljer dricksvatten samt tar hand om och renar avloppsvatten. Vi ansvarar även för att samla in, behandla och transportera bort kommunens hushållsavfall. Miva har drygt 100 medarbetare och omsätter 200 miljoner kronor.

Sidan publicerad 2017-06-08

Vanliga frågor

När bildades Miva?
Läs svaret här

Tygpåse till affären

#5 Ta med tygpåsen till affären eller använd plastkassen flera gånger.

Fler miljötips