Lyssna

Vad kostar det att få grovavfall hämtat från sin fastighet?

Hämtning av grovsopor/vitvaror/elektronik med en administrativ avgift på 250 kronor. I det priset ingår att du får lämna upp till fem kollin.

Idag kan grovsopor/vitvaror/elektronik lämnas på Må återvinningscental eller de mobila återvinningscentralerna. Hämtning av grovsopor/vitvaror/elektronik hos kund är en extra service som finns kvar sedan tiden då vi inte hade några mobila återvinningscentraler.

Miva arbetar hela tiden för att vår verksamhet ska bedrivas så rationellt, kostnadseffektivt och på ett så hållbart sätt som möjligt. Dessutom kräver lagstiftningen och självkostnadsprincipen att vår verksamhet och våra tjänster ska bära sina egna kostnader. Det har hämtning av grovsopor/vitvaror/elektronik inte gjort tidigare eftersom det varit gratis.

Merparten av våra kunder väljer idag att lämna grovsopor/vitvaror/elektronik på våra återvinningscentraler. För dem som saknar bil har vi ändå valt att behålla denna, trots en administrativ avgift på 250 kr, mycket subventionerade tjänst.

Hämtning av grovavfall
Hämtning av vitvaror och elektronik

Sidan publicerad 2012-11-09

Vanliga frågor

När bildades Miva?
Läs svaret här

Rensa avloppet varje månad

#33 Rensa avlopp i både handfat och dusch en gång i månaden så förebygger du stopp och dålig lukt. Använd aldrig propplösare - det är inte bra för rören som kan skadas. Om du får stopp, prova istället att hälla i en ganska stor mängd hett vatten. Om det inte fungerar, lös en kopp bikarbonat och en kopp salt i en kastrull med kokande vatten, och häll detta i avloppet. Om det ändå inte fungerar, kontakta Miva.

Fler miljötips