Lyssna

Jag vill sortera matavfall separat, hur gör jag?

För att underlätta införandet av separat matavfallsinsamling har kommunen delats in i sex områden och våren 2017 ska separat insamling av matavfall ha erbjudits villor och flerbostadshus i hela kommunen.

Vi har en preliminär områdesindelning, med reservation att förändringar kan ske under resans gång.

Genom det informationsbrev som kommer i brevlådan märker du som är fastighetsägare (dock ej företag) när vi erbjuder insamling av matavfall i ditt område.

Förutom praktisk information om insamling av matavfall fungerar i praktiken så medföljer även en valblankett. Eftersom det är frivilligt att sortera ut matavfallet separat krävs nämligen ett aktivt val av dig som kund. Tänk på att returnera valblanketten till Miva inom angiven tid för att du ska hinna få kärlet innan vi börjar med sparat insamling av matavfall i ditt område. För den som inte gör något val fungerar det gröna sopkärlet precis som vanligt.

Sidan publicerad 2018-02-17

Vanliga frågor

Hur många ledamöter sitter i Mivas styrelse?
Läs svaret här

Gå på loppis

#46 Att gå på loppis är ett kul sommarnöje för hela familjen. Chansen att göra fynd och hitta personliga inredningsdetaljer är riktigt stor. På köpet blir du Miljönär och bidrar till miljön genom att återbruka saker och ting.

Fler miljötips