Artikeln publicerades 10 december 2020

Nyheten är äldre än 11 månader och kan därför vara inaktuell.

5 miljoner burkar och flaskor – rekordpant på Må

5 miljoner burkar och flaskor har nu pantats i vår storpantarmaskin på Må återvin­ningscentral. Vi vill tacka alla som pantat så bra!

Maskinen togs i drift i septem­ber 2017 och i snitt pantas nu upp emot 180 000 förpackningar i månaden. Populariteten ligger i att det går både enkelt och fort att panta hela säckar med pant. Dess­utom behöver du inte röra vid burkarna och flaskorna, utan häller panten direkt ur säcken.

Tack för att du pantar säkert

Tänk på att aldrig lämna annat än burkar och flaskor i dina säckar som du tömmer i maskinen. En vanlig orsak till driftstopp är att lösa föremål som till exempel fimpar, snus och annat som stoppats i flaskor och burkar och även kvar­lämnad dryck ställer till problem.

Varför panta?

Genom att panta bidrar du till ett hållbart samhälle genom ökad återvinning och minskad nedskräpning. Vi säkerställer att värdefullt material återvinns, och sparar på det sättet energi.

Du kan också välja att donera din pant till ett välgörande ändamål. Sedan starten har över 170 000 kronor lämnats till Barncancerfonden, Hoppets Stjärna, Unicef och Håll Sverige Rent.

Hjälpte informationen på sidan dig?