Artikeln publicerades 25 april 2019

Nyheten är äldre än 11 månader och kan därför vara inaktuell.

Tvätt rätt och billigt på Stora biltvättarhelgen

Till helgen den 27-28 april är det Stora Biltvättarhelgen! Passa på att ta bilen till en biltvätt istället för att tvätta på gatan eller garageuppfarten!

Varför är en biltvätt bättre än att tvätta på gatan? Smutsen på våra bilar innehåller bland annat oljerester och tungmetaller, och om dessa spolas rakt ut i naturen är det faktiskt precis lika illa som om du tvättar bilen på närmaste badstrand eller i din favoritsjö.

Förutom att ge våra bästa tvätttips har Miva valt att inspirera biltvättarna till att synas med förmånliga erbjudanden under Stora biltvättarhelgen 27-28 april. Du hittar deras erbjudanden längre ner på sidan[LÄNKMÅL SAKNAS]

Våra bästa tips på hur du gör rätt vid tvätt

  • Tvätta aldrig bilen på gatan. Välj alltid en biltvätt, helst en miljömärkt. Där renas smutsvattnet innan det släpps vidare. Det går lika bra med en automatisk biltvätt som en gör det själv-hall. Använd alltid miljömärkta bilvårdsprodukter. Passa på att tvätta när du tankar eller gör andra ärenden.
  • Saknas tillgång eller om det är långt till en tvätthall är det minst dåliga att tvätta bilen på gräs. Då stannar en del av föroreningarna i det översta jordlagret medan vattnet filtreras innan det når grundvattnet. Markens organismer är tåligare än de som lever i vattnet, och markmiljön kan ofta binda eller bryta ned de föroreningar som spolats av från bilen.

Läs mer om biltvätt[LÄNKMÅL SAKNAS]

Stora biltvättarhelgen 27-28 april 2019

Miva är glada att kunna presentera fyra miljömedvetna erbjudanden under Stora biltvättarhelgen!

BILBOLAGET – Från fredag till söndag, 26–28 april, får du 50 % rabatt på Tvätta*. Gäller när du betalar med ditt Volvokort eller Renaultkort. Och tänk på att vår biltvätt är öppen dygnet runt! Passa på att få en skinande bil till ett extra bra pris. *Rabatten dras av på ditt kontoutdrag i maj.
Ångermanlandsgatan 26 i Örnsköldsvik. Telefon 0660-867 00

HOLMENKIOSKEN CAFÉ & VERKSTAD – Under Stora biltvättarhelgen mellan kl 10.00–20.00 lämnar Holmenkiosken 25 % rabatt på biltvätt. Gör samhället och miljön en tjänst och låt vår reningsanläggning ta hand om föroreningarna från din bil.
Hummelviksvägen 18, Köpmanholmen. Telefon 0660-22 60 70.

OKQ8 i Örnsköldsvik ger dig 33 % rabatt på biltvätt under Stora biltvättarhelgen. Du köper två tvättar och få en tredje på köpet. Erbjudandet gäller under Stora biltvättarhelgen och alla tvättprogram. Kan utnyttjas 90 dagar från inköpsdatum.
Härnösandsvägen 4, Örnsköldsvik. Telefon 0660-29 91 50.

TIME BJÄSTA erbjuder valfri tvätt för endast 100 kronor under Stora biltvättarhelgen. Dessutom loppis och reavaror i butiken.
Nätragatan 44, Bjästa. Telefon 0660-22 08 24.

Läs mer om biltvätt[LÄNKMÅL SAKNAS]

Hjälpte informationen på sidan dig?