Artikeln publicerades 18 april 2018

Nyheten är äldre än 11 månader och kan därför vara inaktuell.

Tvätt rätt och billigt på Stora biltvättarhelgen

När vi tvättar bilen på gatan rinner smutsvattnet med mängder av svårnedbrytbara ämnen rakt ner i våra dagvattenbrunnar och hamnar orenat i naturen. Välj biltvätten istället så får du både en ren bil och tar hand om vår miljö. Varje år i april arrangerar va-bolag runt om i landet Stora biltvättarhelgen för att uppmärksamma hur du tvättar bilen rätt. Miva har valt att inspirera biltvättarna till att synas med förmånliga erbjudanden under Stora biltvättarhelgen 21-22 april.

Lätt att tvätta rätt vid tvätt

  • Tvätta aldrig bilen på gatan. Välj alltid en biltvätt, helst en miljömärkt. Där renas smutsvattnet innan det släpps vidare. Det går lika bra med en automatisk biltvätt som en gör det själv-hall. Använd alltid miljömärkta bilvårdsprodukter. Passa på att tvätta när du tankar eller gör andra ärenden.
  • Saknas tillgång eller om det är långt till en tvätthall är det minst dåliga att tvätta bilen på gräs. Då stannar en del av föroreningarna i det översta jordlagret medan vattnet filtreras innan det når grundvattnet. Markens organismer är tåligare än de som lever i vattnet, och markmiljön kan ofta binda eller bryta ned de föroreningar som spolats av från bilen.

Läs mer om biltvätt[LÄNKMÅL SAKNAS]

Stora biltvättarhelgen 21-22 april 2018

Miva är glada att kunna presentera fem och miljömedvetna erbjudanden under Stora biltvättarhelgen!

BILBOLAGET – Ren och fin för halva priset. Från torsdag till lördag, 19–21 april, får du 50 % rabatt på Tvätta*. Gäller när du betalar med ditt Volvokort eller Renaultkort. Passa på att få en skinande bil till ett extra bra pris. *Rabatten dras av på ditt kontoutdrag i maj.
Ångermanlandsgatan 26 i Örnsköldsvik. Telefon 0660-867 00

DOMSJÖ FORDONSTVÄTT erbjuder tvättmöjlighet för husbilar, husvagnar, båtar och större ekipage. Under Stora biltvättarhelgen är tvätthallen öppen lördag och söndag kl 10.00–16.00. Hallen är 30 meter lång och 10 meter bred så upp till tre ekipage kan tvättas samtidigt. Den 21–22 april betalar du 400 kr för att nyttja hallen i 45 minuter. Dessutom bjuder vi på fika och varmkorv. Den 12–13 maj är erbjudandet detsamma. Swish eller kontant betalning.
Västerselsvägen 6, Domsjö. Telefon 0660-513 50.

HOLMEN KIOSKEN i samarbete med KB-65:s A-lag erbjuder drop-in tider under Stora biltvättarhelgen mellan kl 10.00–18.00. För endast 300 kr tvättar vi din bil utvändigt och dammsuger den invändigt. All behållning går oavkortat till KB-65. Gör samhället och miljön en tjänst och låt vår reningsanläggning ta hand om föroreningarna från din bil.
Hummelviksvägen 18, Köpmanholmen. Telefon 0660-22 60 70.

OKQ8 i Örnsköldsvik ger dig 25 % rabatt på alla biltvättar under Stora biltvättarhelgen. Erbjudandet gäller alla tvättprogram i biltvätten och i gör det själv-hallarna.
Härnösandsvägen 4, Örnsköldsvik. Telefon 0660-29 91 50.

TIME BJÄSTA erbjuder 50 kronors rabatt på Silver-, Guld- och Diamanttvätt under Stora biltvättarhelgen.
Nätragatan 44, Bjästa. Telefon 0660-22 08 24.

Läs mer om biltvätt[LÄNKMÅL SAKNAS]

Hjälpte informationen på sidan dig?