Artikeln publicerades 30 juni 2017

Nyheten är äldre än 11 månader och kan därför vara inaktuell.

Byggnationerna av återvinningscentralerna i Bjästa och Bredbyn är i full gång

Vi har under en längre tid kunnat rapportera om satsningen på fyra nya fasta återvinningscentraler. Nu är bygget i full gång i Bjästa och Bredbyn.

Förra veckan besökte projektledaren Peter Westin bygget av Bjästas nya återvinningscentral.

- Vi har schaktat ner två meter under befintlig mark för huset för personal, farligt avfal och elavfall och just nu fyller vi upp med krossmateriel, totalt 4 meter i höjd ska det fyllas upp, säger Peter. Vi håller även på att fylla upp för rampen.

Återvinningscentralerna kommer till stor del att likna Må återvinningscentral. Planen är att återvinningscentralerna ska vara öppna en dag i veckan.

Som vi tidigare berättat beräknas återvinningscentralerna i Bjästa och Bredbyn stå redo för att ta emot kunder i januari nästa år. Upphandlingen av entreprenaden för återvinningscentralerna i Björna och Husum sker under hösten och de väntas stå klara i augusti 2018.

Här bygger vi:

BREDBYN – placering i industriområdet där verksamheterna Anundsjö Bygg, Edvardssons och Polarbageriet idag är etablerade.

BJÄSTA – placering i industriområdet längs Ariavägen.

BJÖRNA – placering i industriområdet öster om Björnavagnar. Till återvinningscentralen planeras en förlängning av vägen förbi Björnavagnar.

HUSUM – placering i Dombäck vid Åke Sjöström AB vid flisterminalen.

Läs mer om de fasta återvinningscentralerna[LÄNKMÅL SAKNAS].

Hjälpte informationen på sidan dig?